Εταιρεία security διεκδικεί χρωστούμενα από τον Δήμο!
Το ποσό των 200.000 ευρώ διαβάσαμε πως ζητά εταιρεία security απο τον δήμο για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο δημοτικό Αναψυκτήριο Πάνθεον απο το 2009!
Ο Δήμος σύμφωνα πάντα με το δημοσιεύμα δεν διατίθεται να πληρώσει το ποσό που του ζητά η εταιρεία γιατί δεν υπάρχει καμία έγγραφη συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και του Δήμου αν και ο ιδιοκτήτης της πρόσφατα μάθαμε πώς είχε συναντήσεις με τους υπευθύνους της όλης υπόθεσης.
Το ότι ο δήμος δεν έμεινε μόνο στα πυροτεχνήματα προς τον Τύπο, μας οδήγησε στο να διενεργήσουμε το δικό μας ρεπορτάζ διότι όλες οι πληροφορίες έδειχναν πως ο Δήμος έχει το δίκιο με το μέρος του. Τα στοιχεία όμως δείχνουν ότι παραπλανά όποιος ζυγιάζει με το μάτι χωρίς να μετρήσει.
Αναβολή διαγωνισμών έφερε την εξουθένωση
Η εταιρεία όντως μπήκε το 2009 για να φυλάξει επι 24ώρου βάσης έναν χώρο που όταν ξεκίνησε φιλοξενούσε καθημερινά εκατοντάδες άτομα. Τα Σαββατοκύριακα δεν θα ήταν υπερβολή να πεί κανείς ότι τους καλοκαιρινούς μήνες η μισή Αττική περνούσε από το κατάστημα και τους γύρω χώρους του.
Στην εταιρεία δόθηκε ο χώρος με απευθείας ανάθεση μέσα από 3 προσφορές, με σκοπό να γίνει καινούριος διαγωνισμός. 4 άτομα φυλούσαν τον χώρο περιμένοντας πότε θα υπογραφεί μια σύμβαση.
Αν σκεφτεί κανείς ότι το ποσό της ανάθεσης δεν ξεπερνούσε τα 15.000 εύρω το προσωπικό που διέθετε η εταιρεία κόστιζε για αυτήν περίπου 5.000 εύρω τον μήνα.
Ο καιρός περνούσε και η εταιρεία ήδη υπολόγιζε τον διαγωνισμό για να καλύψει προηγούμενα χρωστούμενα στο προσωπικό της.
Με αναστολές απο τους υπευθύνους του Δήμου το θέμα έφτασε να συζητιέται και πάλι στις αρχές του 2010 για να φτάσει το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου μετά το πέρασμα του προυπολογισμού του δήμου και η εταιρεία να αναλάβει εκ νέου με ανάθεση τον χώρο με αναμονή και πάλι για έναν διαγωνισμό.
Εκεί η εταιρεία έλαβε περίπου 19.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) ποσό που έφτανε για να πληρώσει τους προηγούμενους μήνες του προσωπικού που φυλούσε επί 24ώρου βάσης το Πάνθεον.
Αναμονή στην αναμονή για τον διαγωνισμό φτάσαμε στο 2011. Στην διαδικασία και πάλι της απευθείας ανάθεσης ένας διεκδικητής του ίδιου χώρου έδωσε πολύ χαμηλή προσφορά και η όλη υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο και απο εκεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Έτσι άδειασε το Πάνθεον
Και τώρα πολλοί θα αναρωτηθείτε αν η κατάσταση που βλέπουμε σήμερα στο Πάνθεον οφείλετε στην έλλειψη φύλαξης απο κάποια εταιρεία. Η αλήθεια είναι πως ναι, αλλά η εταιρεία που όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα ζητάει χρήματα απο τον Δήμο δεν ήταν η τελευταία που φύλαξε τον χώρο.
Ακολούθησε άλλη εταιρεία που παρότι υπέγραφε ότι φυλά τον χώρο επι 24ώρου βάσης, τηρούσε μόνο την νυχτερινή της βάρδυα. Το βράδυ φύλαγε το κατάστημα και τον γύρω του χώρο η εταιρεία, το πρωί κάναν την βόλτα τους οι αρουραίοι και άρπαζαν ότι έβρισκαν. Απο καταψύκτες, ψυγεία, μπαταρίες γεννήτριας, μέχρι και τις πόρτες του καταστήματος . Τίποτα δεν άφησαν στον χώρο την ώρα που η εταιρεία φύλαξης επιτελούσε το έργο της…την νύχτα.
Αξιοπερέργο το γεγονός πως κατοχυρώθηκε η νέα συνεργασία δήμου και εταιρείας όταν Υπουργική απόφαση του 2010 υποχρέωνε τους Δήμους να πληρώνουν με μισθούς συλλογικής σύμβασης τους φύλακες. Το ποσό για ολοήμερη φύλαξη αναλογούσε σε 235 ευρώ περίπου την ημέρα. Πώς η εταιρεία φυλούσε μόνο την νύχτα;
Όσο ψάχνεις, βρίσκεις…
Η όλη υπόθεση δεν είναι μικρή. Μέσα τις υπάρχουν προσωπικές ιστορίες που δεν μας φτάνει η εφημερίδα για να της διηγηθούμε. Το θέμα δεν έχει μόνο πειθαρχικό μέρος αν και αυτό βάση ετών έχει παραγραφεί.
Αυτό που χρίζει ιδιαίτερης έρευνας είναι το αν ακολουθούν και ποινικά αδικήματα γύρω απο την υπόθεση.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών υπήρξε και μια αγωγή απο την εταιρεία. Αυτή τι απέγινε;
Πέραν τον όσον αναφέρθηκαν στον Τύπο απο στελέχη της διοίκησης Καπλάνη ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δήλωση του ίδιου του Δημάρχου ο οποίος αποδέχεται πώς υπήρχαν κενά μεταξύ των συμβάσεων αλλά δεν αποδέχεται το ποσό που διεκδικεί η εταιρεία.