Θεοφίλης Απόστολος: «Η πολιτεία δεν μπορεί να «θυμάται» το Χαϊδάρι μόνο στα δύσκολα»
Μια εξαιρετική ανάλυση για τον τρόπο που μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος του Χαϊδαρίου για να φιλοξενήσει τους φοιτητές που θα θελήσουν να διαμεινουν στα σύνορα του για να στελεχώσουν το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αθήνας, παρέθεσε στον Τύπο ο Απόστολος Θεόφιλης. Προτείνει να διαμορφωθούν υπάρχουσες δομές του Δήμου ακόμη και στο στρατόπεδο για να γίνει η πόλη του Χαϊδαρίου πρότυπο για τους νέους και όχι απλά αποθήκη ψυχών δίνοντας το παράδειγμα του μεταναστευτικού κέντρου στον Σκαραμαγκά.
Το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής είναι μια υπόθεση που αφορά και το Χαϊδάρι.
Η δημοτική αρχή πρέπει να πιέσει την κυβέρνηση και να διεκδικήσει την ίδρυση τμημάτων στην πόλη μας και όχι να δηλώνει απών από τις εξελίξεις που αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα.
Χώροι που μπορούν να φιλοξενήσουν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, υπάρχουν και μάλιστα πολλοί στον δήμο μας.
Θέληση και συντονισμένη προσπάθεια απαιτείται από τους τοπικούς αιρετούς και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Μια τέτοια περιοχή είναι για π.χ. ο χώρος στο Κ.Ε.Β.Δ. όπου σήμερα κτίρια εντός του στρατοπέδου είναι άδεια και θα μπορούσαν να μετατραπούν σε αίθουσες διδασκαλίας και σε σύγχρονες εστίες.
Η εμπορική ζωή γύρω από μια περιοχή που άλλοτε άκμαζε θα ξαναπάρει «ζωή» και το Χαϊδάρι θα αποτελέσει μέρος μιας εκπαιδευτικής προσπάθειας που λαμβάνει χώρα με επιτυχία εδώ και χρόνια στο γειτονικό Αιγάλεω.
Η πόλη μας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από την πολιτεία μόνο ως «αποθήκη» ψυχών (βλέπε Σκαραμαγκά) αλλά πρέπει επιτέλους οι κρατικοί φορείς να σεβαστούν την τεράστια πολιτιστική της «κληρονομιά» και να της δώσουν την δυνατότητα να γίνει μέρος δημιουργικών και εξωστρεφών δραστηριοτήτων.
Τα τελευταία χρόνια, το Χαϊδάρι, έχει πληρώσει για τα «καλά» το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης, χάνοντας πολύτιμες κρατικές υπηρεσίες όπως η εφορία, το Ι.Κ.Α. , η τροχαία και ταυτόχρονα έχει επιδείξει τεράστιο «απόθεμα» φιλοξενίας με την καθημερινή λειτουργία του Hot-Spot και τα συχνά προβλήματα που καταγράφονται τόσο από τον τοπικό τύπο όσο και από τις αρμόδιες αρχές.
Η πολιτεία δεν μπορεί να θυμάται την πόλη μας μόνο όταν είναι να της «φορτώσει» ένα πρόβλημα αλλά οφείλει να της δώσει ευκαιρίες θετικής προβολής και δυνατότητες ανάπτυξης.
Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ» οραματίζεται ένα Χαϊδάρι που θα αναπτύσσει ισόρροπα τις γειτονιές του ενώ ταυτόχρονα θα αναδεικνύει τα εμπορικά, πολιτιστικά και κοινωνικά πλεονεκτήματα του συγκριτικά με τους υπόλοιπους δήμους της δυτικής αθήνας.
Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ» παλεύει για ένα Χαϊδάρι που θα «αγωνίζεται» στο στάδιο της διημιουργίας και όχι στο σημερινό δύσβατο «γήπεδο» της απομόνωσης και της μιζέριας.