«Αέρα» μπαίναν οι υπογραφές προκειμένου να παραληφθεί κάποια παιδική χαρά στην πόλη!
Μια τρανταχτή αποκάλυψη έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος και αφορά στην ασφάλεια των παιδιών μας αλλά αναδεικνύει τον τρόπο που κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονταν το δημόσιο χρήμα. 7 παιδικές χαρές έχουν παραλειφθεί από την προηγούμενη διοίκηση και όλες παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα τα οποία ανέδειξαν οι έλεγχοι που πραγματοποίησε η σημερινή δημοτική αρχή σε μία προς μία εξ αυτών.
Όπως είπε ο δήμαρχος της πόλης, κάλεσε όσους είχαν υπογράψει την παραλαβή τους και ρώτησε αν είχαν δει ότι παραλάμβαναν παιδικές χαρές με κακοτεχνίες και ελαττωματικά όργανα, που κόστισαν στους πολίτες πολλά χρήματα ενώ παράλληλα ήταν επικίνδυνες για τα παιδιά. Η απάντηση που πήρε ήταν πώς εκείνη την εποχή οι υπογραφές έμπαιναν αέρα!
Το ακόλουθο παράδειγμα δόθηκε από τον Λάμπρο Μίχο, και αφορά στην υπόθεση δαπάνης 32 περίπου χιλιάδων ευρώ, για την κατασκευή παιδικής χαράς στην πλατεία Ζαναέ που περιλάμβανε μία τραμπάλα και δύο κούνιες και είναι ενδεικτικό της επιπολαιότητας και ασέβειας, με τις οποίες η προηγούμενη διοίκηση διαχειρίζονταν το δημόσια χρήμα. To προαναφερθέν ποσό θα ξοδεύονταν για να διαμορφωθεί ένας χώρος 2,5 στρεμμάτων που θα είχε όλα κι όλα, τρία όργανα σε μια πολυσύχναστη πλατεία.
Ο Λάμπρος Μίχος βρέθηκε στην συγκεκριμένη γειτονιά, συναντήθηκε με τους κατοίκους, άκουσε τις προτάσεις τους και με τα ίδια χρήματα είναι έτοιμος να βάλει καινούρια όργανα στον χώρο, να φτιάξει ένα μικρό γήπεδο μπάσκετ και να διαμορφώσει έναν χώρο για να έχουν την δυνατότητα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δημότες να κάθονται χωρίς να ενοχλούνται από το γήπεδο καθ’ όσον έχει προβλεφθεί και η απαραίτητη περίφραξη.
Στις συχνές συναντήσεις του με τους κατοίκους στις γειτονιές της Αγίας Βαρβάρας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος της πόλης για να περιγράψει την εικόνα που συνάντησε εκεί. Στην πλατεία Ελευθερίας, όπως ανέφερε, ένα φωτιστικό ήταν έτοιμο να πέσει, με τις βίδες που το συγκρατούσαν στο έδαφος ξεχαρβαλωμένες· γυμνά καλώδια γύρω από την παιδική χαρά καθώς και κατεστραμμένα όργανα ήταν μερικά από τις επικίνδυνες κακοτεχνίες. Για αυτό και την επόμενη ημέρα ξηλώθηκε όλη η παιδική χαρά. Ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης, προσωπικά, ανακάλυψε, πως από το 2015 είχε έρθει εταιρεία πιστοποίησης της και την έκρινε ακατάλληλη. «4 χρόνια τα παιδιά μας έπαιζαν σε χώρους επικίνδυνους λόγω του ότι μία ολόκληρη Δημοτική Αρχή βρίσκονταν σε μία εγκληματική αφασία» είπε χαρακτηριστικά ο Λάμπρος Μίχος σημειώνοντας πώς καμία παιδική χαρά δεν θα ανοίξει αν δεν την ελέγξει πιστοποιημένος οργανισμός. « Μόνο όταν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται για να παρέχουν ασφάλεια στα παιδιά μας θα ανοίξουν, αφού πρώτα περιφραχθούν», ήταν και η απάντηση του Δημάρχου, στην μαύρη προπαγάνδα που χρησιμοποιούν κάποιοι όταν αναφέρονται στα αίτια που παραμένουν σήμερα κλειστές.