ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, σε όλη την χώρα, δεκάδες υποκαταστήματά τους
Posted On Δεκέμβριος 9, 2020
0
437 Views
0 Διαστάσεις φαίνεται να έχει λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα το φαινόμενο των τραπεζικών υποκαταστημάτων, σε περιοχές που οι διοικήσεις τους εκτιμούν ως «ασύμφορη» την λειτουργία τους.
Δεδομένου ότι στην Ελλάδα και ειδικά στον πληθυσμό πολιτών με κάποια μεγαλύτερη ηλικία, οι ψηφιακές δεξιότητες δεν είναι και πολύ διαδεδομένες, μεγάλος αριθμός πολιτών υποχρεώνεται σε επώδυνες μετακινήσεις προς τις γειτονικές πόλεις, προκειμένου, αυτοί να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες τραπεζικές συναλλαγές τους.
Πρόσφατη, άλλωστε, είναι και η απόφαση των δύο τραπεζών -Πειραιώς & Εθνικής-, να κλείσουν στην Αγία Βαρβάρα τα υποκαταστήματά τους. Την ίδια πικρία μοιράζονται και οι κάτοικοι, π.χ., της Φιλιππιάδας, του Ζήρου και του γειτονικού μας Περάματος.
Και ας δεχθούμε ότι, οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας ή άλλων περιοχών εντός Αττικής, έχουν κάποια σχετική ευκολία στις μετακινήσεις και με μία μικρή ταλαιπωρία μπορούν να εξυπηρετηθούν στους γειτονικούς δήμους του Κορυδαλλού ή του Κερατσινίου. Άλλωστε και με την σημερινή ισχύουσα κατάσταση πιο βατή είναι η μετακίνηση ενός πολίτη από την Αγία Βαρβάρα προς τον Κορυδαλλό ή το Αιγάλεω, παρά, π.χ. από το Σχιστό Κορυδαλλού προς το κέντρο του.
Ο κάτοικοι της επαρχίας πώς θα εξυπηρετούνται όταν το κακό δίκτυο συγκοινωνιών και οι χειμερινές συνθήκες καθιστούν σε πολλά μέρη, αν όχι αδύνατες, εξαιρετικά δύσκολες τις μετακινήσεις.
Διαβάστε επίσης: Ακόμη δύο εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν από την πόλη
Πέραν της αναλγησίας των υπευθύνων των τραπεζών, οι οποίοι δεν συνεκτιμούν στους σχεδιασμούς τους, την ευεργεσία, την οποία δέχθηκαν όταν οι πολίτες επωμίσθηκαν και δικές τους αβαρίες προ της ανάγκης ανακεφαλαιοποίησής τους· δεν αναλογίζονται ότι αυτοί οι ηλικιωμένοι που θα πρέπει να υποστούν την βάσανο των μετακινήσεων για τις απλές συναλλαγές τους, είδαν τις συντάξεις τους να συρρικνώνονται και να υποβαθμίζεται το βιοτικό τους επίπεδο, προκειμένου να συντηρηθούν οι τράπεζες.
Και βέβαια, οι Δήμαρχοι, όπως έκανε, άλλωστε και ο Δήμαρχος της πόλης μας, κ. Λάμπρος Μίχος, αντιδρούν και στέλνουν επιστολές προς τις διοικήσεις των τραπεζών και προς τους κυβερνητικούς αρμόδιους ή και προς τον Πρωθυπουργό, ζητώντας να παρέμβουν.
Όμως και αυτών τα περιθώρια αντιδράσεως είναι περιορισμένα στην διατύπωση συστάσεων και παραινέσεων καθώς, όπως εύστοχα ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχός μας κ. Λάμπρος Μίχος «οι τράπεζες έχουν τον δικό τους θεό».
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Ο ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ