ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥ: «ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ»:όσοι δεν μετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των δημοτών μας!
Posted On Δεκέμβριος 31, 2020
0
952 Views
0 Έκπληξη προκάλεσε η δήλωση, από βήματος, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μιχάλη Φράγκου κατά την χθεσινή (30/12/2020) συνεδρίαση του Συμβουλίου.
Ο κ. Φράγκου χαρακτήρισε ως προσχηματικές τις αιτιάσεις των κ.κ. Καπλάνη και Γιάγκα, οι οποίοι προφασιζόμενοι τυπικές αδυναμίες στην πρόσκληση για την συνεδρίαση, επέλεξαν να απέχουν και να φυγομαχήσουν -για μία ακόμη φορά-, από την συνεδρίαση.
Ο κ. Φράγκου, εκλεγμένος με την παράταξη του κ. Καπλάνη, δήλωσε ότι αυτή η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά συνιστά ασέβεια προς τους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες και ότι και οι δύο αρχηγοί παρατάξεων που απέχουν, παίζουν πολιτικά παιχνίδια προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές σκοπιμότητές τους.
Το συμπέρασμα από την τοποθέτηση του κ. Φράγκου είναι ότι θεωρεί προσχηματικές τις αιτιάσεις τόσο του επικεφαλής της παρατάξεώς του κ. Καπλάνη όσο και του κ. Γιάγκα και ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να προκαλέσουν πρόβλημα στην λειτουργία του Συμβουλίου και κατ’ επέκταση του Δήμου.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο, διαχώρισε την θέση του από τον κ. Καπλάνη -τουλάχιστον καθ’ όσον αφορά στην στάση που πρέπει να τηρήσει η «Δική μας Πόλη». Ο κ. Φράγκου κατέστησε σαφές ότι πρώτο μέλημά του είναι η πρόοδος της πόλης, θα συμμετέχει στις διαδικασίες και θα προσφέρει την υποστήριξή του σε ό,τι θετικό αναγνωρίζει από τις εισηγήσεις της Διοίκησης.
Όλα δείχνουν ότι, τα ρήγματα στην παράταξη του κ. Καπλάνη αρχίζουν, πλέον, να γίνονται εμφανή, και -ας μας επιτραπεί το σχόλιο-, η ευθύνη για ενδεχόμενη διάλυσή της βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο.
Η συνεχής απουσία του από τις διαδικασίες του Συμβουλίου δεν είναι παράλογο να ερμηνεύεται, ως φόβος για δημόσια αντιπαράθεση με τον νυν Δήμαρχο κ. Μίχο. Ας σημειωθεί, ότι ο κ. Μίχος επανειλημμένα έχει απευθύνει πρόσκληση-πρόκληση προς τον κ. Καπλάνη για δημόσιο διάλογο εφ’ όλης της ύλης, αλλά, ο τέως Δήμαρχος αποφεύγει «σαν τον διάβολο το λιβάνι» να εμφανισθεί σε συνεδριάσεις που μπορεί να κληθεί να δώσει απαντήσεις για ζητήματα της διοίκησής του.
Μάλλον θεωρεί ότι ο κλεφτοπόλεμος είναι πιο βατός δρόμος για αυτόν και αντί να αντιπαρατεθεί δημόσια, επιλέγει να δημοσιοποιεί κατά περιπτώσεις «ανοικτές επιστολές» θεωρώντας ότι έτσι αντιπολιτεύεται την σημερινή Διοίκηση.
Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι μέσα στην παράταξή του έχουν, πλέον, αρχίσει να αμφιβάλλουν για την δυνατότητα του επικεφαλής τους να ηγείται και να ασκεί τα -εκ του θεσμικού ρόλου του- καθήκοντα αντιπολίτευσης.