Λάμπρος Μίχος: Θέλουμε πίσω το νοσοκομείο μας
Το «Αγία Βαρβάρα» ένα από τα μεγαλύτερα εμβολιαστικά κέντρα
[«…Μαζί με τη διοίκηση του νομαρχιακού νοσοκομείου βοηθάμε να ετοιμαστούν οι χώροι για τα εργαστήρια και τα εξωτερικά ιατρεία.
Ταυτόχρονα ξεκινάμε ανένδοτο αγώνα για το νοσοκομείο μας, με σύνθημα: «θέλουμε πίσω το νοσοκομείο μας»].
Το ανωτέρω απόσπασμα από ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου είναι απολύτως ενδεικτικό του οράματος που έχει για την λειτουργία του νοσοκομείου μας. Και πράγματι, στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου, η διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», έχει βρει έναν πραγματικό υποστηρικτή της προσπάθειας για την αναβάθμιση και την αποκατάσταση των εγκαταστάσεών του.
Κατ’ επανάληψη, ο Δήμαρχος έχει τονίσει την ανάγκη να λειτουργήσει το νοσοκομείο σε πλήρεις ρυθμούς. Και πράγματι, έχει -και συνεχίζει- προβεί σε σειρά παραστάσεων προς τους αρμόδιους. Όμως, δεν στέκεται παθητικός θεατής. Προχωράει σε ουσιαστικές δράσεις και συμβάλλει στην όλη προσπάθεια για την βελτίωση των κτηριακών υποδομών και των εγκαταστάσεων.
Με εντολή του και επιστασία του αρμόδιου αντιδημάρχου, συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ανταποκρίνονται άμεσα, οποτεδήποτε η Διοικητής του Νοσοκομείου υποβάλει κάποιο σχετικό αίτημα.
Εργαζόμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με διάφορες ειδικότητες και με τον εξοπλισμό τους (χωματουργικά μηχανήματα, εργαλεία κ.λπ.), σηκώνουν τα μανίκια και επιλαμβάνονται των προβλημάτων και αναγκών, διεκπεραιώνοντας τις απαιτούμενες εργασίες και μάλιστα με τον καλλίτερο τρόπο.
Έτσι αφ’ ενός, εξοικονομούνται πολύτιμα χρήματα από τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος και αφ’ ετέρου, οι εγκαταστάσεις συντηρούνται και επισκευάζονται ταχέως, δίχως να σπαταλάται πολύτιμος χρόνος με τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Ταυτοχρόνως, εκπέμπεται ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κεντρική κυβέρνηση: Ο Δήμος μπορεί να υποστηρίξει και να διαχειριστεί την υπόθεση της λειτουργίας ενός νοσηλευτικού ιδρύματος αυτού του μεγέθους.
Ίσως, έχει έρθει η στιγμή να τεθεί επί της τραπέζης το ζήτημα υπαγωγής των νοσοκομείων στους ΟΤΑ. Θα ήταν ευχής έργο να αναλάμβαναν οι Δημοτικές ή Περιφερειακές αρχές την ευθύνη λειτουργίας τους. Με τους αναγκαίους πόρους, βέβαια ή την θεσμική κατοχύρωση της δυνατότητας εξεύρεσής των.
Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί και να υπογραμμισθεί ότι η βεβαιότητα στης πολύπλευρης στήριξης από πλευράς Δήμου ήταν το σημείο, το οποίο έπεισε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και όρισε το «Αγία Βαρβάρα» ως εμβολιαστικό κέντρο έναντι του covid-19, με δυναμικό 10 θαλάμων για την πραγματοποίηση εμβολιασμών. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα εμβολιάζονται περί τους 500 προσερχόμενους ανά ημέρα.
Αν όχι για το μεγαλύτερο, σίγουρα, πρόκειται για ένα εκ των τριών μεγαλύτερων εμβολιαστικών κέντρων στην χώρα.
Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι η απομάκρυνση της παιδιατρικής κλινικής και η δημιουργία ψυχιατρικού τομέα, προκαλεί την δυσαρέσκεια παραγόντων της πόλης και στελεχών της δημοτικής αρχής. Να υπενθυμίσουμε ότι το 2007 είχε επιχειρηθεί η σύσταση ψυχιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο και απετράπη από ενέργειες του Δημάρχου.
Έχοντας δείγματα της μεθοδικότητας και της επιμονής του Λάμπρου Μίχου, θεωρούμε σίγουρη την λειτουργία του νοσοκομείου στα προηγούμενα επίπεδα, πλήρους λειτουργίας, εις τρόπον ώστε να προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της Αγίας Βαρβάρας, αλλά και της Δυτικής Αθήνας γενικώτερα.