Εμφανώς συγκινημένος ο κόουτς Θοδωρής Βλάχος είπε: «Ζούμε το όνειρό μας. Πολλά όνειρα και θυσίες έχουν χαθεί πίσω στη χώρα μας. Εάν μπορέσαμε να δώσουμε λίγη χαρά με αυτή τη νίκη. Δεν συγκρίνονται τα συναισθήματα. Η ζωή είναι σκληρή.

Εμείς τώρα είμαστε χαρούμενοι. Όλο το ελληνικό πόλο την περίμενε χρόνια αυτή τη στιγμή. Εγώ είμαι στην Εθνική επτά χρόνια, φτάσαμε 3-4 φορές κοντά σε έναν τελικό. Ήταν απωθημένο να ζήσω έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης και τελικά θα ζήσω έναν τελικό της μεγαλύτερης διοργάνωσης στον κόσμο.

Δεν τελειώσαμε. Θέλουμε το χρυσό. Θέλουμε να ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος. Τα παιδιά άξιζαν έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τώρα θα κοιτάξουμε να χαρούμε τον τελικό, να το ευχαριστηθούμε.

Κερδίσαμε μια παγκόσμια υπερδύναμη, δεύτερη φορά σε ένα τουρνουά. Με καρδιά, ψυχή, τακτική, μεγάλες άμυνες και μεγάλα γκολ. Για εμάς ήταν τελικός. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, θα το πανηγυρίσουμε τώρα για λίγες ώρες και στη συνέχεια θα σκεφτούμε τον αντίπαλό μας. Είναι η πρώτη μας φορά σε έναν τελικό. Δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη».