ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΒΙΟΧΡΩΜ
Με τον περιγραφικό τίτλο «Αξιοποίηση και επανάχρηση του κτηριακού αποθέματος και παρεμβάσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας» και προϋπολογισμό 7.947.770, 77 ευρώ, ξεκινά το έργο για την αξιοποίηση του χώρου της ΒΙΟΧΡΩΜ.
Στο έργο προβλέπεται η πλήρης ανακατασκευή του κτηρίου Κ3, συνολικής επιφάνειας 2.805 τ.μ., ώστε να καταστεί δυνατή η αξιοποίησή του από τον Δήμο, προσθέτοντας έτσι στις υποδομές της πόλης μας σημαντικά στοιχεία τόσο οικονομικής αύξησης της περιουσίας του, όσο και στο επίπεδο της αξιοποίησης και ενίσχυσης κάθε δημιουργικής δυνατότητας, φέρνοντας την Αγία Βαρβάρα πρώτη ξανά!
Συγκεκριμένα, στο ένα κτήριο πρόκειται να στεγασθεί και να λειτουργήσει η έδρα της θερμοκοιτίδας των σχετικών με τον πολιτισμό νεοφυών επιχειρήσεων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε νέους οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν επιχειρηματικά κάποια δραστηριότητα συναφώς με τον πολιτισμό, να μπορέσουν να το πράξουν.
Παραλλήλως, στον τρίτο όροφο του κτηρίου πρόκειται να δημιουργηθούν χώροι γραφείων στα οποία θα λειτουργούν οι δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου. Συνολικά, προβλέπεται η διαμόρφση δέκα οκτώ (18) ανεξάρτητων αιθουσών στις οποίες θα στεγασθούν ισάριθμες επιχειρήσεις.
Είναι εύκολα κατανοητό ότι η συνύπαρξη των τμημάτων και σχολών παροχής καλλιτεχνικής παιδείας και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Ιάκωβος Καμπανέλλης, του Δήμου, δομές οι οποίες σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες μας πρόκειται να στεγασθούν εκεί, με τις νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις, θα ανατροφοδοτήσει την δημιουργικότητα και θα οδηγήσει σε άνθιση των Τεχνών και των πνευματικών-καλλιτεχνικών δημιουργιών.
Σίγουρα, αυτή είναι η έννοια της «παραγωγής πολιτισμού» από έναν ΟΤΑ. Η παραγωγή πολιτιστικού προϊόντος το οποίο εκτός από την ψυχαγωγική-εκπαιδευτική λειτουργικότητα, συνεπάγεται και οικονομικά οφέλη για τον Δήμο.
Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, την πρόβλεψη για την διαμόρφωση του εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου 15 στρ. μέσω των οποίων εξυπηρετείται η προσβασιμότητα στο κτήριο από δύο κεντρικές εισόδους στην πλευρά της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου. Ακόμη, ο σχεδιασμός προβλέπει την κατασκευή 50 θέσεων υπαίθριου prarking για τους χρήστες ή επισκέπτες του συγκροτήματος.
Διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά ότι ο Λάμπρος Μίχος και όραμα έχει, αλλά και την μέθοδο να το υλοποιεί.