Αποκριάτικο χοροστάσι δίχως μάσκες στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος»
Μετά τις πρωινές γιορτές στα σχολεία, σειρά πήρε το «Σχολείο Παράδοσης & Λαογραφίας».
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Γιάννης Ρίτσος», μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν μία άρτια παράσταση από παραδοσιακούς χορούς, που παρουσίασαν τα «Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Σχολείου Παράδοσης και Λαογραφίας» του δήμου μας, αλλά και θεατρικά δρώμενα, εναρμονισμένα στους αποκριάτικους ρυθμούς των ημερών.
Η παράσταση είχε ως τίτλο «Αποκριάτικο χοροστάσι δίχως μάσκες» και την καλλιτεχνική επιμέλειά της είχε ο συνήθης ύποπτος, διευθυντής του Σχολείου Παράδοσης & Λαογραφίας Ηλίας Υφαντίδης, ο οποίος για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε την βαθειά γνώση που κατέχει για τις παραδόσεις μας, αλλά, ταυτόχρονα και την υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική του κατάρτιση και ευαισθησία καθώς και την ικανότητά του να εμπνέει τους μαθητές του, ώστε αυτοί να δίνουν τον καλλίτερο εαυτό τους. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι και αυτή τη φορά η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά και το χειροκρότημα που έλαβαν ήταν ιδιαίτερα θερμό.
Στην αποφώνηση της εκδήλωσης, ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά και προσπαθούν να προσφέρουν ουσιαστικό έργο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, ένα τομέα που αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο και την Δημοτική Αρχή καθώς, όπως ανέφερε, η Τέχνη έχει ως καταγωγικό αίτιο της ύπαρξής της το να συμβάλλει ώστε ο άνθρωπος να γίνεται καλλίτερος.
«Αγάπη, σεβασμός, εκτίμηση» είναι τα αίτια –και εδώ υπογράμμισε την φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Υφαντίδης ο οποίος είπε στην προσφώνησή του προς τους παρισταμένους: «Σας αγαπώ, σας σέβομαι και σας εκτιμώ». Αυτά είναι τα αίτια όπως είπε ο κ. Μίχος για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που παρουσιάζουν οι ομάδες του Δήμου μας, αυτά είναι τα κίνητρα και τα αίτια για την πολιτιστική κοσμογονία που συντελείται στην μικρή μας πόλη.
Η αγάπη για την δουλειά τους, ο σεβασμός προς τους πολίτες και η εκτίμηση για τα όσα η σημερινή Διοίκηση του Δήμου επιδιώκει και προσφέρει ώστε να γίνεται κατά το δυνατόν ευκολότερη και πιο παραγωγική η εργασία τους. Να πιάνει τόπο θα λέγαμε.
Στόχος μας είπε ο Δήμαρχος είναι την επόμενη χρονιά να χορεύουν 1000 παιδιά και για αυτό ο Δήμος έχει ξεκινήσει προγράμματα και στα δημοτικά σχολεία, για να κλείσει λέγοντας ότι «όταν η πολιτική αποτυγχάνει ή αδυνατεί να εκφράσει τις ανάγκες των ανθρώπων και να σηματοδοτήσει την πορεία προς τα εμπρός, αυτό, μπορεί καλά, να το κάνει η Τέχνη. Η Τέχνη μπορεί να διδάξει ήθος, για αυτό εμείς την χρησιμοποιούμε με τον τρόπο αυτόν. Άνθρωποι όπως η Μαρία (σ.σ.: Καμολίκη δασκάλα παραδοσιακών χορών), ο Ηλίας (σ.σ.: Υφαντίδης), δηλαδή, ο τρόπος! Ο σεβασμός.! Η ευγένεια! Και αυτό το περνάμε στα παιδιά μας!»