Έργα και δράσεις για την Αγία Βαρβάρα της επόμενης δεκαετίας
«Τα ακίνητα, στα οποία διαπιστώνεται ότι γίνεται εμπόριο ναρκωτικών, να δημεύονται αν όχι να κατεδαφίζονται, μετά την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση»
Αναλυτική παρουσίαση των έργων που γίνονται στην Αγία Βαρβάρα έκανε ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος μιλώντας στην εκπομπή ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ του Attica TV και τον δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό.
Ο δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα και στην ανάγκη ευρύτερων παρεμβάσεων κατά της γραφειοκρατίας καταθέτοντας και προτάσεις για γενικότερα κοινωνικά ζητήματα όπως η αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών όπου πρότεινε τη δήμευση ακινήτων τα οποία χρησιμοποιούνται στο εμπόριο ναρκωτικών όταν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Αναλυτικότερα:
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ:
Έχουμε δει πολλές φορές ρυθμίσεις οι οποίες είναι ασύμβατες με την πραγματικότητα και ενώ στην Αυτοδιοίκηση πιέζουμε για να διορθωθούν να διαμορφώνεται κεντρικά μία πρόταση η οποία απάδει εντελώς προς τις ανάγκες και τη λογική. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση να ρωτάει για κάθε θέμα που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και όχι απλώς να ρωτάει τη γνώμη της αλλά να πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη της Κεντρικής Ένωσης.
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ:
Νομίζω ότι πετύχαμε περισσότερα από όσα αρχικώς είχαμε υποψιαστεί ότι μπορούσαμε να καταφέρουμε. Καταβάλαμε βέβαια προσωπικά πολύ μεγάλο χρόνο και εργασία ώστε να πετύχουν αυτά τα πράγματα για αυτό λέω λοιπόν μας δόθηκε η ευκαιρία, την αξιοποιήσαμε και είμαστε μπροστά σε μία, μπορώ να πω, θεαματική εξέλιξη των πραγμάτων δηλαδή έχουμε
δουλέψει πολύ πάνω στο περιβάλλον, με την ανακύκλωση, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα, με ε πράσινες διαδρομές, πεζοδρομήσεις με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας άπειρα πράγματα.
Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ:
Σε μια δεκαετία θα υπάρξει μεταμόρφωση της Αγίας Βαρβάρας θα είναι ένας Δήμος που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν άλλο δήμο. Έχουμε δύο σταθμούς μετρό κέντρο, εύκολη πρόσβαση σε μερικά λεπτά στις εθνικές οδούς προς Κόρινθο και Λαμία, μπορούμε να πάμε σε 7 λεπτά στον Πειραιά, σε 8-9 στην Ομόνοια και το Σύνταγμα. Όλη η δουλειά που έχουμε κάνει εξασφάλισε περίπου 55 περίπου εκατομμύρια ευρώ για έργα στην πόλη, από το ΕΣΠΑ, το περιφερειακό πρόγραμμα, τις δημόσιες επενδύσεις και το ταμείο Ανάκαμψης.
ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:
Δώσαμε έμφαση στην εκπαίδευση με την Ακαδημία Τεχνών, την Ανώτερη σχολή δραματικής Τέχνης, τα πειραματικά σχολεία, τον πολιτισμό αλλά και στα έργα υποδομής για το περιβάλλον τις πράσινες διαδρομές, τα ηλεκτρικά οχήματα, τον σύγχρονο εξοπλισμό για τα απόβλητα, την καθημερινή βελτίωση των συνθηκών ζωής στην πόλη.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ:
Δεν είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται κάποιοι και την επόμενη μέρα με ένα χαρτί γιατρού να είναι ελεύθεροι και να ξανακάνουν τα ίδια.
Όταν συλλαμβάνονται κάποιοι για διακίνηση ναρκωτικών κατάσχεται το κινητό τους ως μέσο για την τέλεση της πράξης. Και αν έχει και αυτοκίνητο με το οποίο μεταφέρει ναρκωτικά ή πλοίο που χρησιμοποιεί επίσης κατάσχεται. Για το σπίτι που είναι το κέντρο της διακίνησης δεν προβλέπεται τίποτε. Θεωρώ λοιπόν ότι, μεταξύ άλλων, τα ακίνητα, στα οποία διαπιστώνεται ότι γίνεται εμπόριο ναρκωτικών, να δημεύονται αν όχι να κατεδαφίζονται, μετά την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση!
ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ:
Όταν θέλουμε τώρα να κάνουμε μια παρέμβαση πρέπει για το ένα να πάρουμε την τροχαία για το άλλο μια άλλη υπηρεσία για το τρίτο άλλη κοκ. Θα πρέπει λοιπόν το κράτος να βάλει ένα σύνδεσμο να του αναφέρουμε το πρόβλημα και αυτός να το διευθετεί όχι να πηγαίνουμε εμείς σε πεντακόσιες υπηρεσίες. Σε άλλες περιπτώσεις για να λύσουμε ένα θέμα τρέχουμε από
υπουργό σε υπουργό από γραμματέα σε γραμματέα από διευθυντή σε διευθυντή για να πάρουμε μία υπογραφή από εδώ και μία από εκεί.
Θα πρέπει ο υπουργός Εσωτερικών με ένα κλιμάκιο συνεργατών να μπορεί να το διευθετήσει αυτό όταν εμπλέκονται πολλά υπουργεία.
ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ:
Όταν μοιράζονται χρήματα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) υπάρχουν πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια, πόσο πληθυσμό έχει ο δήμος και πόση έκταση αλλά δεν λαμβάνονται υπόψιν τα ίδια έσοδα. Γιατί δεν είναι δυνατόν ένας δήμος σαν της Μυκόνου με τεράστια ίδια έσοδα να παίρνει ίδια χρήματα με την Αγία Βαρβάρα που δεν έχει ίδια έσοδα. Γιατί τα κονδύλια που δίνει η ΚΕΔΕ εξυπηρετούν και μία εξισορροπητική πολιτική γιατί οι πολίτες ανεξαρτήτως δήμου θα πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια αγαθά.