Βαρβάρα Ψυχούλα – Κοντογιάννη: Μία δυνατή υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά
Η Βαρβάρα Ψυχούλα – Κοντογιάννη, είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας στην Δυτική Αθήνα. Έχει διατελέσει Γραμματέας της Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στον δήμο της Αγίας Βαρβάρας (2012-2015). Στις εκλογές 2015 και του 2019 ήταν Υποψήφια βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, με αξιοσημείωτη επίδοση. Συνεχώς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να γίνεται η καθημερινή ζωή των ανθρώπων της περιοχής μας καλύτερη.
Η Βαρβάρα είναι Πτυχιούχος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (1998) και κατόπιν επειδή η Γνώση κατά την άποψή της είναι μια συνεχής, δια βίου, διαδικασία, συνέχισε σπουδές και είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2010). Ακόμη, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές [Διακυβέρνηση] από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2015).
Σήμερα, εργάζεται ως Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης – Αρχείου στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών. Ως επαγγελματίας, θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη και σε αυτό συνηγορούν και οι πολλές δημοσιεύσεις της σχετικά με το αντικείμενο της εργασίας της.
Με όπλο το εξαιρετικά ενδιαφέρον Βιογραφικό της, σε αυτές τις εκλογές είναι Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά και είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτυχία του συνδυασμού, ενώ, η εκλογή της θα είναι σημαντικό κέρδος για τους πολίτες.
Η Αγαπητή Βαρβάρα, δικαιούται οπωσδήποτε τον έναν σταυρό μας για την παιδεία, την ικανότητα, την ευαισθησία και την αγωνιστικότητά της. Βαρβάρα, Καλή επιτυχία!
Η ανάρτηση της κ. Ψυχούλα-Κοντογιάννη:
[Με τον Νίκο Χαρδαλιά για την Αττική! Με αγάπη για την Περιφέρεια της Δυτικής Αθήνας, τις γειτονιές μας που έχουν ανάγκη από όραμα και πολύ δουλειά, προθέτω τις δυνάμεις μου και είμαι έτοιμη να εργασθώ με όλους τους συναδέλφους στο ψηφοδέλτιο μας για την μεγάλη νίκη και για την επόμενη μέρα των εκλογών. Η δυτική Αθήνα και οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτή χρειάζονται πρόσωπα με αγάπη για την γειτονιά τους και για τους συνανθρώπους τους. Δεσμεύομαι να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για πόλεις φιλικές στον άνθρωπο, με σεβασμό στο περιβάλλον και ανάπτυξη γιατί οι νέοι μας θέλουν εργασία και προοπτική στην ζωή τους. Στις προσεχείς εκλογές ως Υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά διεκδικώ τον ένα σταυρό σας προκειμένου να υπηρετήσω τις αξίες και τις ανάγκες της περιφέρειας και των πολιτών.
- Kάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές [Διακυβέρνηση] από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2015). Θέμα Διπλωματικής εργασίας Η δανειακή πολιτική της Ελλάδας ως συνέπεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, 1918-1928.
- Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
- Πτυχιούχος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Εργασία: Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης – Αρχείου στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών (1998 – )
Βιβλιοθηκονομικές εργασίες:
1. Οργάνωση της ιδιωτικής συλλογής (Βιβλιοθήκη και Αρχείο) του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου (τέως Υπουργού Εξωτερικών).
2. Καταγραφή της ιδιωτικής βιβλιοθήκης του διεθνούς φήμης μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή (1873-1950).
3. Οργάνωση της βιβλιοθήκης του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς (2000-2001).
Δημοσιεύσεις:
- «Για την οργάνωση ενός προσωπικού αρχείου», Βιβλιοθήκες και Πληροφόρηση, τεύχ. 14, 2001, σσ. 51-54 (Καταγράφεται συνοπτικά η μεθοδολογία οργάνωσης του αρχείου του τέως Υπουργού Εξωτερικών Μιχάλη Παπακωνσταντίνου).
- «Βιβλιογραφικός οδηγός», Σμύρνη. Η Μητρόπολη του Μικρασιατικού Ελληνισμού, Αθήνα, Έφεσος, 2001, σσ. 299-308.
- «Η Βιβλιοθήκη και το Αρχείο Μερλιέ», Καθημερινή. Επτά Ημέρες (2 Ιουνίου 2002), σσ. 22-27.
- «Ιστορική αναφορά για τους τόπους καταγωγής των τραγουδιών», Τραγούδια από παράλιες πόλεις της Μικράς Ασίας και του Πόντου, Αθήνα, Μουσικό Λαογραφικό Αρχείο – Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, 2004, σσ. 6-12.
5. «Ξενοφάνης (1896-1910). Συμβολή στην γνώση και την οικείωση του Μικρασιατικού Ελληνισμού», Πρακτικά Ζ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας από την κλασσική αρχαιότητα ως τον εικοστό αιώνα (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Δήμος Θεσσαλονίκης, 6-7-8 Δεκεμβρίου 2002), σσ. 52-60.
- Ξενοφάνης (1896-1910), Ευρετήριο τόμων Α΄- Ζ΄, Επιμέλεια Βαρβάρα Ψυχούλα-Κοντογιάννη (υπό έκδοση). Συνοπτική ηλεκτρονική έκδοση http://www.kms.org.gr/Portals/0/index/xenofanis.pdf
- Σκέψεις για την θεραπεία της κρίσης και την ανάπτυξη.
http://www.pronews.gr/opinion-makers/481893_skepseis-gia-tin-therapeia-tis-krisis-kai-tin-anaptyxi [13/9/2016]
- Η κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι επιπτώσεις της.
http://www.pronews.gr/opinion-makers/567837_i-krisi-stin-eyropaiki-enosi-kai-oi-epiptoseis-tis [20/4/2017]
- Για έναν φιλελευθερισμό με ανθρώπινο πρόσωπο.
https://www.capital.gr/me-apopsi/3267574/gia-enan-fileleutherismo-me-anthropino-prosopo [19/1/2018]
- Η Εξωτερική πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης για μια Ισχυρή Ελλάδα
Βαρβάρα Ψυχούλα Κοντογιάννη: Η Εξωτερική πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης για μια Ισχυρή Ελλάδα
- Η αποτρεπτική ισχύς της χώρας έχει μεγιστοποιηθεί. Η κυβέρνηση εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών έναντι κάθε εξωτερικής απειλής
Βαρβάρα Ψυχούλα-Κοντογιάννη: Η αποτρεπτική ισχύς της χώρας έχει μεγιστοποιηθεί. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών έναντι κάθε εξωτερικής απειλής
- Η Δυτική Αθήνα αλλάζει με όραμα, σχεδιο και υπευθυνότητα
Βαρβάρα Ψυχούλα-Κοντογιάννη: Η Δυτική Αθήνα αλλάζει με όραμα, σχέδιο και υπευθυνότητα
Συμμετοχή σε συνέδρια:
– Ζ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο για τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας από την Αρχαιότητα ως τον εικοστό αιώνα. Πολιτική ιστορία και ιστορία του Πολιτισμού (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 6-7-8 Δεκεμβρίου 2002) με την εισήγηση: Ξενοφάνης (1896-1910). Συμβολή στην μελέτη και την οικείωση του Μικρασιατικού ελληνισμού.
Παρουσίαση του έργου του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών σε ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (14 Μαϊου 2014).
Συμμετοχή στην οργάνωση εκθέσεων:
- Επετειακή έκθεση «1922-2012: Από τη γη της Ιωνίας στον Πειραιά». Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας. Ακμή, ξεριζωμός & εγκατάσταση στην Ελλάδα. Πειραιάς (Ηρώων Πολυτεχνείου 91 & Κανθάρου), 4 – 21 Δεκεμβρίου 2012.
Με αφορμή την επέτειο των ενενήντα χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών διοργάνωσε έκθεση αφιερώματος με τίτλο: «Ο ελληνισμός της Μικράς Ασίας. Ακμή, ξεριζωμός και εγκατάσταση στην Ελλάδα».
- «1922: Ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας». Έκθεση από τις συλλογές του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών, Παλαιό Ψυχικό, 11-27 Απριλίου 2013.
- Εστίες Ελλήνων πριν και μετά το 1922, Έκθεση τεκμηρίων Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών και Ιστορικού Αρχείου Εθνικής Τράπεζας, (18 Οκτωβρίου – 18 Δεκεμβρίου 2018). Στην έκθεση παρουσιάστηκαν τεκμήρια από τα αρχεία και τις συλλογές του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών και του Ιστορικού Αρχείου της ΕΤΕ που ζωντανεύουν τις μνήμες από την ιστορία των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την Καταστροφή του 1922 και την εγκατάσταση των ανταλλάξιμων προσφύγων στην καινούργια πατρίδα τους.
- Πτυχές της Εγκατάστασης των Μικρασιατών Προσφύγων στην Ελλάδα, 6 Φεβρουαρίου έως 27 Μαρτίου 2019. Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ) σε συνεργασία με το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών φιλοξένησε έκθεση και κύκλο ομιλιών υπό την εποπτεία του ΚΜΣ με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή και την περίοδο αποκατάστασης και εγκατάστασης των προσφύγων στην ελληνική επικράτεια.
- Επετειακή Έκθεση «Μικρά Ασία: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία», στο Μουσείο Μπενάκη, οποία γίνεται υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Kατερίνας Σακελλαροπούλου (15/9/2022 έως 26/2/2023) Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών παρουσιάζουν το χρονικό του μικρασιατικού ελληνισμού μέσα από μία έκθεση.
- Ανήκω στην επιστημονική ομάδα που συνέβαλε στην οργάνωση και πραγμάτωση της έκθεσης αυτής με επιμελήτρια την ιστορικό τέχνης Κυρία Εβίτα Αράπογλου.
Πολιτική δραστηριότητα:
- Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στον δήμο της Αγίας Βαρβάρας Αττικής (2012-2015).
- Υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄ Αθηνών στις εθνικές εκλογές του 2012, 2015 και του 2019, στον δυτικό τομέα Β΄Αθηνών.