Άρης Πανόπουλος: «Γιατί δεν θα συμμετάσχουμε στην σημερινή συγκέντρωση»
Ακούσαμε προσεκτικά την τοποθέτηση του δημάρχου Μιχάλη Σελέκου στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και την a priori απόφαση του να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στην πλατεία του Δημαρχείου το πρωινό της Κυριακής 21 Απριλίου και τοποθετηθήκαμε με βάση την απόφαση μας να απέχουμε από αυτή τη συγκέντρωση. Όταν κληθήκαμε από τον Δήμαρχο της πόλης να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε για την διεξαγωγή συγκέντρωσης στις 21 Απρίλιου , με σύνθημα «Η πόλη έχει φωνή» δώσαμε το παρών μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όπου και αναπτύξαμε τις θέσεις του συνδυασμού μας με σκοπό να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας. Εμείς τοποθετηθήκαμε με βάση την απόφαση μας, να απέχουμε από την παραπάνω διαδικασία.
«Καταρχάς να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν»
Θεωρούμε πως χρονίζοντα αιτήματα της αυτοδιοίκησης και δη του δήμου μας θα πρέπει να ιεραρχηθούν σε μια βάση για να δούμε κατά πόσο είναι δόκιμα, και εφικτά ειδάλλως θα πρέπει να τα προσεδαφίσουμε στην πραγματικότητα.
Να δούμε ποια από αυτά μπορούμε να αποκτήσουμε άμεσα, ποια σε βάθος τριετίας και ποια μακροπρόθεσμα.
Ζωντανό παράδειγμα είναι η υπογειοποιηση της Καβάλας.
Ένα πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης της πόλης από όλες τις δημοτικές παρατάξεις που δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν βάλουμε ένα πανό έξω από το Δημαρχείο, έτσι επειδή το είπαμε εμείς.
Ούτε αν κάνουμε μια διαδήλωση στην Στρ. Καραϊσκάκη.
Χρειάζεται επομένως πρόγραμμα και ένας σχεδιασμός, κάτι το οποίο τονίζουμε συνέχεια τόσο προεκλογικά, όσο και όσες φορές μας δόθηκε ο λόγος εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρέπει πρώτα να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και να δούμε τι δυνατότητες έχουμε εμείς με τα δικά μας μέσα και τις δικές μας δυνάμεις.
Να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες μας να αξιοποιήσουμε συνεργασίες με τους ευρύτερους φορείς, είτε μιλάμε για την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔΑ, την Περιφέρεια και μετά να φτάσουμε και στην κεντρική εξουσία για να διεκδικήσουμε.
Πράγματα όμως που να είναι εφικτά.
«Είπαμε ΝΑΙ και πήραμε μέρος στις λαϊκές συνελεύσεις»
Θα ήταν ουτοπικά για παράδειγμα να ζητήσουμε να φτιαχτούν άμεσα όλα τα πεζοδρόμια της πόλης, το να δημιουργηθούν όμως συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για να λυθούν ζητήματα δομών για τα επόμενα χρόνια είναι σίγουρα δουλειά του Δημοτικού Συμβουλίου.
Και φυσικά δεν είναι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι παντογνώστες.
Ποτέ δεν είπαμε ΟΧΙ στην διενέργεια και στη συμμετοχή μας στις λαϊκές συνελεύσεις
Είμασταν από τους πρώτους άλλωστε που τις επικροτήσαμε για να ενημερώνονται οι δημότες για τα συμβαίνοντα στον δήμο και να αντλούμε τον σχεδιασμό της πολιτικής μας από τις σκέψεις και τις απόψεις τους.
Έναν σχεδιασμό που θα προκύπτει μέσα από τον προγραμματισμό σε σχεδιασμούς για δράσεις παραγωγικές, όχι για δράσεις που θα δικαιολογούν την ανικανότητα μας να λύσουμε κάποια θέματα ,είτε να προάγουν ιδεολογικές και κομματικές απόψεις.
Να ξέρουμε τους στόχους μας , πώς να τους διεκδικήσουμε και τι αποτελέσματα μπορούμε να πετύχουμε μέσα από αυτούς.