Δυναμικό παρόν από το τμήμα παραδοσιακών χορών του Σχολείου Παράδοσης και Λαογραφίας του δήμου Αγίας Βαρβάρας στο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμών
Δυναμικό παρόν είχαν οι χορευτικές ομάδες των τμημάτων παραδοσιακών χορών του Σχολείου Παράδοσης και Λαογραφίας του δήμου Αγίας Βαρβάρας στο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμών από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Το πολιτιστικό πρόγραμμα ήταν αφιερωμένο στην επιστροφή των Γλυπτών και Μαρμάρων του Παρθενώνα και συμμετείχαν χορευτικές ομάδες παιδιών / εφήβων και ενηλίκων των τμημάτων παραδοσιακών χορών του δήμου Αγίας Βαρβάρας, δίνοντας δυναμικό παρόν σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπεύθυνου της διοργάνωσης και προέδρου του ΟΜΙΛΟΥ UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ.Μαρωνίτη Ιωάννη.
Η πολυπληθής παιδική/εφηβική χορευτική ομάδα του Σχολείου Παράδοσης και Λαογραφίας Αγίας Βαρβάρας ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους, παρουσιάζοντας χορούς της Στερεάς Ελλάδας με την καθοδήγηση και την διδασκαλία του κ.Παναγιώτη Περιστέρη .
Η χορευτική ομάδα ενηλίκων με την καθοδήγηση και τη διδασκαλία της Μαρίας Καμολίκη παρουσίασε χορούς Δωδεκανήσων αποσπώντας ένθερμο χειροκρότημα για το κέφι και την όμορφη παρουσία. Η ομάδα ενηλίκων παρουσίασε στην αρχή του προγράμματός της, σε δρώμενο, το καθιστικό «Τίνος είν’ η κούπα» από την καταγραφή της αείμνηστης Δόμνας Σαμίου στην Κάρπαθο, την επιμέλεια του οποίου είχε η κ. Τσιριγώτη Αθανασία.
Στην εκδήλωση απέστειλε χαιρετισμό ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος που επικεντρώθηκε στον ιδιαίτερο και συμβολικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ τονίζοντας ότι «Η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη συνέδεσε το όνομα και την πολιτική της πορεία με τους αγώνες για τα γλυπτά του Παρθενώνα. Με το γνωστό της πάθος είχε πει “Ελπίζω να δω τα Μάρμαρα πίσω στην Αθήνα προτού πεθάνω. Αν όμως έρθουν αργότερα, εγώ θα ξαναγεννηθώ”. Και μόνο αυτές οι 17 λέξεις, αποτυπώνουν το πάθος που είχε η Μελίνα Μερκούρη για τα γλυπτά του Παρθενώνα».