Δεκάδες παιδιά και μεγάλοι από την πόλη και όμορους δήμους συμμετείχαν στο εργαστήρι μάσκας
Οι απόκριες είναι προ την πυλών και ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας έχει, ως κύριο μέλημα, την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών· οπότε επειδή χαρούμενος πολίτης, είναι προϋπόθεση για μία χαρούμενη πόλη, ο Δήμος πραγματοποιεί σειρά δράσεων για μικρούς και μεγάλους κατά το διάστημα αυτό. Η «Δικαιοσύνη Σήμερα», βρέθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Εικαστικών του Δήμου, όπου έλαβε χώρα το σεμινάριο κατασκευής αποκριάτικης μάσκας.
Πλήθος παιδιών και γονέων συμμετείχαν στην κοινή, αυτή, δραστηριότητα και έφτιαξαν μάσκες. Μάσκες σε κάθε χρώμα, περίτεχνα διακοσμημένες, και φυσικά εμποτισμένες από την αγάπη μικρών και μεγάλων.
Η πρωτοβουλία αυτή του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας απετέλεσε, μία ακόμη απόδειξη ότι, ο κ. Μίχος δεν έχει απλά κατορθώσει να αλλάξει το ύφος στην πόλη, αλλά έχει δώσει και ζεστασιά και αίσθημα υπερηφάνειας στους κατοίκους, οι οποίοι βλέπουν το Δήμο τους μέρα με τη μέρα να γίνεται ολοένα και καλύτερος.
Βρεθήκαμε στο χώρο και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με γονείς και παιδιά. Μας υποδείχθηκε η κυρία Μαρία Κοκόνη, ένας θρύλος πλέον της πόλης που καθημερινά δίνει την ψυχή της μαζί με τα άλλα στελέχη του εικαστικού κέντρου.
Η κυρία Κακόνη μας εξήγησε για την δραστηριότητα της κατασκευής βενετσιάνικης μάσκας και επισήμανε ότι πρόκειται για μια ευχάριστη δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους.
«Είναι ένα ανοιχτό εργαστήρι για γονείς και παιδιά που έχουν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν το σύνολο των δράσεων του εικαστικού ΚΕΠ και να δημιουργούν μαζί, γονείς και παιδιά. Όλα όσα βλέπετε είναι από ανακυκλώσιμα υλικά. Ετοιμάσαμε για σήμερα ένα πρόγραμμα κατασκευής βενετσιάνικης χειροποίητης μάσκα. Αρκετά χρόνια γίνονται τέτοια σεμινάρια
Να πούμε εδώ πως επειδή οι συμμετέχοντες είναι οργανωμένοι σε ομάδες οι γονείς πρέπει να δηλώνουν συμμετοχή. Την άλλη εβδομάδα έχουμε σεμινάριο κατασκευής χαρταετού».
Στην συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους γονείς για το σεμινάριο που παρακολουθούν. Κοινός παρονομαστής όλων των γονέων ήταν, πως με αυτό τον τρόπο μπορούν να περάσουν ποιοτικό και ευχάριστο χρόνο μαζί με τα παιδιά τους, μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ, είναι και ένας δημιουργικός τρόπος να ψυχαγωγηθούν και οι ίδιοι.
Κάποιοι γονείς -και δεν το περιμέναμε για να πούμε την αλήθεια-, έμεναν πριν σε όμορο Δήμο. Παρόλα αυτά, επέλεξαν να έρθουν στην Αγία Βαρβάρα καθώς, όπως μας είπαν, γίνεται πολύ καλή δουλειά και η πόλη αυτή φαίνεται πιο ανθρώπινη. Στο μεταξύ έχουν την ευκαιρία να μετέχουν σε δραστηριότητες, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν στο Δήμου που κατοικούσαν προηγουμένως.
Η μητέρα ενός παιδιού μας είπε πως οι γονείς διψάνε για δραστηριότητες και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να γίνονται ακόμα περισσότερα πράγματα στο πεδίο αυτό καθώς δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Ένα αβίαστο συμπέρασμα από την συζήτηση με τους γονείς που συναντήσαμε εκεί είναι ότι υπάρχει ικανοποίηση από την πορεία που έχει πάρει η πόλη.
Η κυρία Βασιλική, οποία έχει καταγωγή από την επαρχία και τα τελευταία χρόνια κατοικεί στην Αγία Βαρβάρα, ήρθε με την κόρη της, η οποία είναι ενήλικη. Μας εξήγησε πως δεν είναι απλά μία δραστηριότητα για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους, αφού μιλάμε για τέχνη και περνάει η ώρα της ευχάριστα και δημιουργικά.
Το συμπέρασμα που βγάλαμε δεν χρήζει ούτε ανάλυσης, ούτε σκέψης. Η δημοτική αρχή να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο την δουλειά που κάνει και αναδεικνύει την Αγία Βαρβάρα σε μία πόλη πρότυπο όχι, απλά, στην δυτική Αθήνα, αλλά, σε ολόκληρη την Αττική.
ΗΛ. ΗΛ.
.