Πάλι βγάζεις γλώσσα κε τέως; Καλό το παραμύθι, χωρίς δράκους όμως
Δεν έχει όριο το θράσος του τέως. Μετά την μόδα των ανοικτών επιστολών και των φωτογραφιών δίπλα σε έργα, ήρθε η σειρά της άμεσης καπηλείας και σφετερισμού.
Με αναρτήσεις του, παρουσιάζει τις ανακοινώσεις για το wi-fi και υπαινίσσεται ότι και αυτό το έργο το είχε δρομολογήσει.
Μόνο που το δρομολόγιο αυτό -όπως και όλα τα άλλα-, είχε κολλήσει στην ανεπάρκεια την οκνηρότητα και την ανικανότητα -την δική του και των συνεργατών του-, να υλοποιήσουν το ελάχιστο.
Αδιάψευστα στοιχεία -μεταξύ αυτών και παλαιότερο δημοσίευμά μας (19ης Φεβρουαρίου 2019), μαρτυρούν ότι η δημιουργία και εγκατάσταση hot spots για την δωρεάν παροχή διαδικτυακής ασύρματης σύνδεσης (free wi-fi internet) στους πολίτες της Αγίας Βαρβάρας, είχε ήδη ανακοινωθεί από το 2008 και ολοκληρωθεί μέσα στο 2009.
Δηλαδή προ δεκαετίας, στην Αγία Βαρβάρα υπήρχε δωρεάν ίντερνετ και εν λειτουργία εγκατεστημένος εξοπλισμός σε 68 σημεία της πόλης. Δήμαρχος τότε ποιος; Μα ποιος άλλος. Ο Λάμπρος Μίχος.
Ποιος ανέλαβε εν συνεχεία την δημοτική αρχή; Ο τέως. Και ως διά μαγείας κάθε περεταίρω εξέλιξη μπήκε στην βαθιά κατάψυξη και ο εξοπλισμός -και μιλάμε για εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας και κόστους-, ακόμη αναζητείται.
Δικαιολογημένα λοιπόν, προκαλεί και εγείρει ερωτηματικά το απύθμενο θράσος του τέως. Όσο για τους συνεργούς του στην συμμορία της λάσπης, ουδέν σχόλιο. Ας συνεχίσουν να πολιτεύονται με την ίδια αθλιότητα. Να ξέρουν, όμως, ότι τα παραμύθια που πουλάνε δεν έχουν αγοραστές. Οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας, έχουν και μνήμη και κρίση. Το απέδειξαν, άλλωστε, στις τελευταίες εκλογές, όταν επέλεξαν Δήμαρχο της πόλης τον Λάμπρο Μίχο, στέλνοντας αυτούς και τον αρχηγό τους στον «κάλαθο των αχρήστων», εκεί δηλαδή, όπου ανήκουν.
Δείτε παρακάτω την προηγούμενη δημοσίευσή μας
Και όμως η Αγία Βαρβάρα είχε δωρεάν ίντερνετ πριν από 10 χρόνια!
Ο Μίχος έκτισε την εξέλιξη και ο Καπλάνης την γκρέμισε
Η ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ για την χώρα μας δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση .
Αρκεί να θυμηθεί κανείς τις εξαγγελίες του Α. Σαμαρά τον Νοέμβριο του 2013 που είχαν κάνει εντύπωση σε όλο το Πανελλήνιο , και που ο ίδιος χρησιμοποίησε για προεκλογικούς λόγους και θεωρήθηκε τακτική του για να έχει και καλύτερη αποδοχή στην νεολαία.
Άσχετα αν απέδωσε η όχι σε σχέση με τα αποτελέσματα του πρώην πρωθυπουργού , το σίγουρο είναι ,ότι μέχρι σήμερα η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο έχει καταστεί κάτι παραπάνω από σύγχρονο απαιτούμενο.
Η πόλη μας, η Αγία Βαρβάρα όσο και αν φαίνεται περίεργο σε πολλούς είχε ανακοινώσει το ελεύθερο διαδίκτυο από το 2008 και κατάφερε να το ολοκληρώσει σε όλα τα επιθυμητά σημεία της πόλης με επιδότηση το 2009!
Όλοι οι κόμβοι του ευρυζωνικού δικτύου λειτούργησαν με επιτυχία σε 68 σημεία της πόλης με τις κεντρικές αναφορές του στον παρακάτω πίνακα.
Σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης οι πολίτες είχαν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Από τα πνευματικά κέντρα της πόλης, τις κεντρικές πλατείες, το δημαρχείο, το Πάνθεον , τον θερινό σινεμά μέχρι και στις πιο ψηλές εκκλησίες μας.
Αυτό που οι περισσότερες παρατάξεις εντάσσουν πλέον σήμερα στα προεκλογικά τους φυλλάδια σαν δέσμευση με την επιτυχία τους , η πόλη μας το είχε πριν από 10 ολόκληρα χρόνια.
Το τι απέγινε;
Στις φωτογραφίες μας βλέπετε τον εξοπλισμό που είχε στηθεί σε κεντρικότατα αλλά και απομακρυσμένα σημεία της πόλης , που σήμερα όσο και αν ψάξετε δεν θα βρείτε ποτέ.
Ακριβοπληρωμένα μηχανήματα που αποκτήθηκαν με μάχες για να αποτελέσουν πρωτοπορία για την εποχή τους , εξαφανίστηκαν σιγά-σιγά κατά τα πρώτα χρόνια θητείας της διοίκησης Καπλάνη, που δεν έδειξε να σεβάστηκε ποτέ αυτή την πανάκριβη κληρονομιά για τους νεότερους δημότες μας που μέχρι σήμερα δεν βρίσκονται στην πόλη μας .
Η νεολαία στερήθηκε της επιλογές που θα μπορούσε να της δώσει η πόλη της και έψαξε άλλους τόπους για να μπορέσει να συνοδοιπορήσει με την εξέλιξη.
5 χρόνια, κράτησε η ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ σύμφωνα με τις περισσότερες πληροφορίες. Αυτό παραδέχθηκε και ο Δήμος ότι το σύστημα λειτούργησε άψογα επί πέντε χρόνια σύφωνα με τις προδιαγραφές.
Οι εικόνες που βλέπετε πλέον αποτελούν παρελθόν…. Η καταγραφή τους όμως έμεινε στην ιστορία.