O Κυριάκος Ντηνιακός για το ΜΕΤΡΟ και οι αναμεταδότες συκοφαντιών
Δίνοντας στη δημοσιότητα αδιάσειστα στοιχεία ο Κυριάκος Ντηνιακός αποδεικνύει ότι σχετικά με τον ψίθυρο που ορισμένοι αναπαράγουν όσο πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές, ότι ως Δήμαρχος «δεν άφησε να έρθει το Μετρό στο Χαϊδάρι» όχι μονό δεν φέρει καμιά ευθύνη άλλα δεν έχει και καμιά σχέση καθώς την περίοδο που ελήφθησαν οι καθοριστικές αποφάσεις δεν ήταν καν δήμαρχος χαρακτηρίζει δε τον ψίθυρο ως παράλογη κατηγορία σε βάρος του κακοήθη ,κακόβουλη και συκοφαντική.
Η ανακοίνωση του σχετικά με το θέμα έχει ως εξής
Υπηρέτησα από τη θέση του αιρετού την πόλη επί σχεδόν 20 χρόνια. Είναι για μένα ιδιαίτερη τιμή ότι οι συμπολίτες μου με εμπιστεύθηκαν πέντε φορές και με εξέλεξαν Δήμαρχο σε ισάριθμες εκλογικές αναμετρήσεις. Στο τέλος της 5ης τετραετίας, τον Δεκέμβρη του 2006, θεώρησα ότι ολοκληρώθηκε η πορεία μου και αποχώρησα από τα αυτοδιοικητικά της πόλης.
Από τότε έχω αποσυρθεί αποφεύγοντας να κάνω δηλώσεις και να παρεμβαίνω, χωρίς όμως να πάψω να ενδιαφέρομαι για τον τόπο που γεννήθηκα, ζω με την οικογένειά μου και χρόνια υπηρέτησα.
Σε όλη των αυτοδιοικητική μου διαδρομή μαζί με τους συνεργάτες μου κινηθήκαμε σ΄ένα κλίμα δεοντολογίας και αξιοπρέπειας προς όλους, φίλους και αντιπάλους, με κατανόηση και σεβασμό στις απόψεις τους και την οποιαδήποτε κριτική τους.
Είναι φυσικό λοιπόν να θλίβομαι για όλες αυτές τις κακοήθειες τις οποίες κυκλοφορούν γνωστοί κύκλοι εις βάρος μου, εκμεταλλευόμενοι τη σιωπή μου. Το προκλητικό είναι ότι το κάνουν ενώ γνωρίζουν ότι όλα είναι αδίστακτα ψεύδη. Και το χειρότερο ότι παρασύρουν πολλούς, οι οποίοι καλόπιστα γίνονται αναμεταδότες αυτών των συκοφαντικών διαδόσεων.
Τελευταίος αναμεταδότης της ψευδούς σε βάρος μου κατηγορίας για το Μετρό ο ίδιος ο σημερινός Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος σε ομιλία του στο Δημαρχείο, αντί να σταθεί στο όποιο έργο του στα σχεδόν πέντε χρόνια της θητείας του, ασχολήθηκε κυρίως με μένα. Όπως αναφέρει ο τοπικός τύπος σε σχετικό δημοσίευμα «ο κ. Σελέκος έκρινε ως υποκρισία το γεγονός ότι ο πρώην Δήμαρχος Κυριάκος Ντηνιακός επί θητείας του, δεν ενέκρινε να έρθει το Μετρό στο Χαϊδάρι». Και βέβαια δεν δίστασε στη συνέχεια να επαναλάβει την ανυπόστατη αυτή κατηγορία σε αρκετές Συνελεύσεις – απολογισμούς όπως τις ονομάζει.
Ευχαριστώ, λοιπόν, την Εφημερίδα σας διότι μου δίνει την ευκαιρία να αναφερθώ για άλλη μια φορά – ελπίζω τελευταία – στο θέμα του Μετρό, με πραγματικά και αδιάσειστα στοιχεία, από τα οποία καταρρίπτεται η παράλογη αυτή κατηγορία εις βάρος μου, διότι θα ήταν παραλογισμός, εγώ με τόση αγωνία για την πρόοδο της πόλης να της στερήσω μια τόσο σημαντική λειτουργία.
Η Αλήθεια για το Μετρό έχει ως εξής.
Η υπόθεση αυτή κρίθηκε τον Μάη του 1995. Εγώ τότε όμως δεν ήμουν Δήμαρχος.
Όπως είναι γνωστό απουσίασα από την Οκτώβρη του 1993 μέχρι το τέλος του 1998, δηλαδή πέντε χρόνια περίπου. Ξαναγύρισα την 1.1.1999 μετά τις εκλογές του 1998.
Τον Απρίλη, λοιπόν, του 1995, οπότε ήμουν Πρόεδρος του Οργανισμού Αθήνας, πληροφορήθηκα ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. είχαν προγραμματίσει κι αποφασίσει το Μετρό να φτάνει δυτικά μέχρι την Πλατεία Εσταυρωμένου στο ΑΙΓΑΛΕΩ. Θεωρώντας ότι αυτό δεν εξυπηρετούσε καθόλου τον Δήμο μας, καθώς και τους άλλους Δήμους της Δυτικής Αθήνας ούτε καν το Αιγάλεω, αμέσως ενημέρωσα τους τρεις Δημάρχους για να κινηθούν και να διεκδικήσουν την επέκταση του Μετρό. Ήταν τότε Δήμαρχος στο Χαϊδάρι ο Κώστας Σπηλιόπουλος, στην Αγία Βαρβάρα ο Λάμπρος Μίχος και στο Αιγάλεω ο Γιάννης Μυστακόπουλος. Στη συνέχεια οι τρεις Δήμαρχοι εκτιμώντας τη σοβαρότητα του προβλήματος συνεννοήθηκαν μεταξύ τους, συντόνισαν τις ενέργειές τους και τελικά συμφώνησαν και αποφάσισαν και οι τρεις να διεκδικήσουν επέκταση ώστε το Μετρό να φθάνει στη θέση που είναι σήμερα, στην Αγία Μαρίνα. Μάλιστα και οι τρεις Δήμοι, με βάση τις σχετικές εισηγήσεις των Δημάρχων, πήραν αντίστοιχα τρεις ομόφωνες αποφάσεις στα Δημοτικά τους Συμβούλια, στις οποίες αναφέρουν τους λόγους γι΄αυτή την επιλογή τους.
Οι αποφάσεις αυτές, όλες του Μαΐου 1995, είναι οι εξής:
α) Του Δήμου Χαϊδαρίου η υπ΄αριθμ. 26 της 31 Μαΐου 1995.
β) Του Δήμου Αγίας Βαρβάρας η υπ΄αριθμ. 125 της 15 Μαΐου 1995 και
γ) Του Δήμου Αιγάλεω η υπ΄αριθμ. 297 της 11 Μαΐου 1995.
Τις αποφάσεις αυτές σας παραδίδω και παρακαλώ να τις δημοσιεύσετε για να ενημερωθούν επιτέλους οι συμπολίτες μας και να σταματήσει αυτή η λασπολογία εις βάρος μου.
Ειδικά για το Χαϊδάρι και τον σημερινό Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, θέλω να σημειώσω ότι την εποχή εκείνη ήταν Δημοτικός Σύμβουλος και γνωρίζει όλη την υπόθεση από «πρώτο χέρι». Παρ΄όλα αυτά τολμά να με κατηγορεί στην προσπάθειά του να με μειώσει όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις.
Θέλω να σας βεβαιώσω ότι η απόφασή μου να υπερασπίσω την αλήθεια είναι διότι αυτή η κακοήθεια δεν θίγει μόνο εμένα προσωπικά. Προσβάλλει επίσης όλους όσους αγωνισθήκαμε για τη πόλη μας την εποχή εκείνη. Διότι όποιο έργο έγινε εκείνη την περίοδο δεν οφείλεται αποκλειστικά σε μένα. Ήμασταν πολλοί που προσπαθήσαμε για το Χαϊδάρι σ΄αυτή την περίοδο των 20 περίπου χρόνων. Ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Αντιδήμαρχοι, οι εργαζόμενοι στο Δήμο, οι ίδιοι οι Δημότες. Όλοι μαζί πορευθήκαμε στον αγώνα για το Χαϊδάρι αλλά και ευρύτερα για τη Δυτική Αθήνα.
Έτσι έγιναν τόσα έργα. Επιτρέψτε μου να αναφέρω μερικά καθώς οι νεότεροι μπορεί να μη τα γνωρίζουν αλλά και οι μεγαλύτεροι ίσως να ξεχνούν διότι όπως γνωρίζετε δε θέλησα σε κανένα έργο να τοποθετηθεί αναμνηστική πλάκα:
Το Κολυμβητήριο, η Ανάπλαση Δυτικής Πύλης, το Αθλητικό Κέντρο στο Δάσος, το νεοκλασικό κτίριο Πύργος Παλατάκι, το Αθλητικό κέντρο Τάκης Χαραλαμπίδης στην Ιερά Οδό, ο πεζόδρομος στο Κεντρικό δάσος, το Δημαρχείο, το Έρεισμα, το νεοκλασικό κτίριο Ν. Γύζη και ο περιβάλλων χώρος, τα ΚΑΠΗ Γρηγορούσας και Κεντρικό Χαϊδάρι, η Δημοτική Επιχείρηση και οι λειτουργίες της ΑΙΘΡΙΟ, ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ, ΛΟΦΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ όπου ο Δήμος επί των ημερών μας εισέπραττε σημαντικά έσοδα (Μόνο από το ΛΟΦΟ, κατόπιν διαγωνισμού, είχαμε φτάσει να εισπράττουμε έσοδα για το δήμο 30.000 ευρώ μηνιαίως ) το ΠΑΡΚΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ, η Πλατεία Πρωτομαγιάς στο Δάσος και η Πλατεία Δημοκρατίας και τόσοι άλλοι ελεύθεροι κοινωφελείς χώροι, οι εντάξεις στο Σχέδιο (Άνω δάσος και Αφαία), η διευθέτηση στο Ρέμα του ΑΗ-ΠΩΡΓΗ και τόσα άλλα έργα, θεσμοί και παρεμβάσεις – όπως το γεγονός ότι το ΜΠΛΟΚ 15 χαρακτηρίσθηκε διατηρητέο Μνημείο καθώς και το ότι ο Δήμος απέκτησε το έμβλημά του και καταγράφηκε η ιστορία του με το βιβλίο «Χαϊδάρι συνάντηση με την ιστορία»…..
Ιδιαίτερα στέκομαι σ ένα κατεξοχήν ποιοτικό έργο: ΤΟ ΕΡΕΙΣΜΑ για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες που ατυχώς δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό.
Από τα υπερτοπικά περιορίζομαι να αναφέρω το Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ» που τόσο σημαντικό έργο προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας,
Ο χώρος που σήμερα ορθώνεται το Δημαρχείο διασώθηκε διότι 45 ημέρες τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του 1983 οι κάτοικοι έκαναν κατάληψη και ξενυχτούσαν μέσα στο κρύο.
Αυτή λοιπόν την εποχή των έργων προσπαθούν οι ψευδολόγοι να λεηλατήσουν και να αμαυρώσουν και μάλιστα τη στιγμή που οι ίδιοι απολαμβάνουν όλα αυτά τα έργα και πολλές φορές τα επιδεικνύουν, όμως δυστυχώς για αυτούς υπάρχει και η πλειοψηφία των απλών πολιτών που αναγνωρίζει και δεν ξεχνά.