Όλη η αλήθεια για το “Πάνθεον”
Το σπίτι του Γ. Καπλάνη στην Πεντέλη, η αγορά του από τον οφειλέτη του Πάνθεον, η απόκρυψη από το Πόθεν Έσχες του και οι ανείσπρακτες οφειλές προς το δήμο
Μετά από 8 ολόκληρους μήνες, αποφάσισε να απαντήσει η διοίκηση του δήμου σε ερωτήματα που της έθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για το δημοτικό Αναψυκτήριο Πάνθεον.
Με κύρια ερωτήματα το πρόστιμο που οφείλει ο δήμος στην Πολεοδομία, αλλά και τα χρωστούμενα του πρώην μισθωτή του αναψυκτηρίου προς τον δήμο, ο δήμαρχος της πόλης υπέγραψε μία μακροσκελή ανακοίνωση απαντώντας με νούμερα και πρωτοκολλημένες αποφάσεις.
Μία ανακοίνωση όμως για έναν χώρο που παραμένει κλειστός για πάνω από 10 χρόνια χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για κινήσεις του δήμου προφανώς και δεν φτάνει.
Ο Δήμαρχος της πόλης άλλωστε δεν έφερε το θέμα του Πάνθεον προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όπως του ζητήθηκε από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχοντας παρόντες τον νομικό σύμβουλο του δήμου και τους εμπλεκομένους της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Παρότι το αίτημα της αντιπολίτευσης όμως εκπληρώθηκε λιγότερο από το ήμισυ ο μοναδικός που αντέδρασε για την απάντηση του Γ. Καπλάνη ήταν ο πρώην δήμαρχος της πόλης Λ. Μίχος που με επιστολή του τονίζει μεταξύ άλλων πως ο σημερινός Δήμαρχος λέει την μισή αλήθεια συμβουλεύοντας τον την ύστατη ώρα να προβεί στην μόνη ενδεδειγμένη πράξη προς την πόλη και όσους κάποτε τον εμπιστεύτηκαν. Ίσως εννοεί την παραίτησή του, ίσως μόνο την αποκάλυψη όλης της αλήθειας.
Η αλήθεια χτίζοντας το παζλ των γεγονότων
Η επιστολή του Λ. Μίχου μέχρι σήμερα παρέμενε αμετάφραστη αφού ακολούθησαν τοποθετήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους που στελεχώνουν την διοίκηση Καπλάνη όπως και μια επιστολή προς τον Τύπο από τον Παντελή Πρεντάκη ο οποίος προσυπόγραψε την ανακοίνωση του Δημάρχου ως αντιδήμαρχος του δήμου την εποχή που διαδραματίζονταν όσα αναφέρει ο Γ. Καπλάνης στην ανακοίνωση του.
Ο Λ. Μίχος στην δική του επιστολή αναφέρει πως στην άλλη μισή αλήθεια αποκαλύπτονται τα πονηρά και ύπουλα παιχνίδια που παίχτηκαν και παίζονται πίσω από την πλάτη όλων μας αναφερόμενος στην λεηλασία του Πάνθεον αλλά και στις ανείσπρακτες οφειλές προς τον δήμο.
Δύο στοιχεία που συσχετίζονται με την προσωπική στάση του Δημάρχου όλα αυτά τα χρόνια ανεξάρτητα από τις τυπικές διαδικασίες που όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του με ημερομηνίες, τηρήθηκαν.
Η «Δικαιοσύνη Σήμερα» φέρνει στο φως της δημοσιότητας κάτι που μέχρι στιγμής ήταν ανείπωτο αλλά προσδίδει μια άλλη πραγματικότητα που αποκαλύπτει μια πιο προσωπική σχέση μεταξύ του εναπομείναντα οφειλέτη του Πάνθεον και του σημερινού Δημάρχου.
Ένα σπίτι, μια αγοραπωλησία και στην μέση τα χρέη προς τον δήμο!
Όταν στον Πόθεν Έσχες του σημερινού δημάρχου εντοπίσαμε την δήλωση του σπιτιού του στην Νέα Πεντέλη αξίας 400.000 (όσο το στεγαστικό του δάνειο) σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ ότι θα μπορούσε να συνδεθεί με τα χρέη που διατηρεί μέχρι σήμερα ο δήμος από το αναψυκτήριο του Πάνθεον.
Μία έρευνα μας σε προηγούμενα Πόθεν Έσχες του Δημάρχου όμως μας έκανε να αναρωτηθούμε.
Παρότι σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρούμε στο αρχείο μας το συγκεκριμένο σπίτι αγοράστηκε το 2007 στις δηλώσεις της περιουσιακής του κατάστασης έως το έτος 2016 φαίνεται να μην το δηλώνει. Στην δήλωση δε του 2017 το εμφανίζει απλώς ως διαμέρισμα Β’ ορόφου ενώ εμείς βλέπουμε μία μονοκατοικία, μεζονέτα τριών επιπέδων.
Τι ήταν όμως αυτό που τον οδήγησε παρότι πλέον εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης να αποκρύψει την κατοχή του εν λόγω ακινήτου;
Τα στοιχεία μας οδήγησαν στον πωλητή του συγκεκριμένου σπιτιού που μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που παραθέτουμε
Αυτός δεν είναι άλλος από τον σημερινό οφειλέτη του αναψυκτηρίου «Πάνθεον».
Ο αντιδήμαρχος τότε Γιώργος Καπλάνης αγοράζει το σπίτι του αξίας τριακοσίων τριάντα πέντε χιλιάδων ευρώ από τον κ. Δρούτσα που παρουσιάζεται ως αντιπρόσωπος, αντίκλητος για λογαριασμό της συζύγου του, 2 χρόνια μετά τη δικαστική λήξη της σύμβασης μίσθωσης του «ΠΑΝΘΕΟΝ» (13 Οκτωβρίου 2005).
Όντας πλέον δήμαρχος ο Γιώργος Καπλάνης με την τωρινή του ανακοίνωση (μπορείτε να διαβάσετε παραπάνω) αναφέρει ότι ο Δήμος έχει κάνει τις νόμιμες ενέργειες για τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης του πρώην μισθωτή.
Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;
Ο καθένας μπορεί να αγοράσει ένα σπίτι, πόσο μάλλον όταν πάρει ένα στεγαστικό δάνειο που αποπληρώνει τίμια με τα χρήματα του.
Ο σημερινός Δήμαρχος στο τελευταίο του Πόθεν Έσχες το σπίτι το δηλώνει , και το δάνειο του φαίνεται σχεδόν αποπληρωμένο.
Μπορεί να φαίνεται θεωρητικά αδύνατο με τα χρήματα που δηλώνει, αλλά ούτε σε αυτό μπορούμε να μπούμε αδιακρίτως από την στιγμή που οποιοσδήποτε από την οικογένεια του θα μπορούσε να συνεισφέρει για την αποπληρωμή του.
Αυτό που μας κάνει να αναρωτηθούμε όμως είναι το πως αφού ο ίδιος έδωσε μέσω δανείου στον κ. Δρούτσα 335 χιλιάδες ευρώ και τα διεκδικούμενα χρέη από την θεωρητική απώλεια μισθωμάτων που διεκδικεί ο δήμος αγγίζουν τα 419 χιλιάδες ευρώ, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάποια χρήματα για τον δήμο με την πάροδο του χρόνου;
Το χρέος προς τον δήμο μέχρι σήμερα, ίσως θα μπορούσε να έχει καλυφθεί η τουλάχιστον να έχει εξοφληθεί στο μεγαλύτερο του μέρος. Αν ήθελε ο κ. Καπλάνης θα μπορούσε αντί να δώσει τα χρήματα για να αποκτήσει το σπίτι του στον ίδιο τον κ. Δρουτσα να τα καταθέσει στον δήμο. Έτσι θα κάλυπτε το χρέος του κ. Δρούτσα και θα εξοφλούσε τις οφειλές του τελευταίου προς τον δήμο.
Στο συμβόλαιο που διατηρούμε στο αρχείο μας φαίνεται πως το σπίτι αγοράστηκε με την τιμή της αντικειμενικής του αξίας. Τι οδήγησε σε μια τόσο καλή συμφωνία αλλά και ποια είναι η αιτία που μέχρι σήμερα δεν έχει εισπραχθεί από τον κ. Δρούτσα ούτε ένα ευρώ, για το μεγάλο χρέος που ο ίδιος έχει προς το δήμο;
Γιατί η αγωγή του δήμου κατατέθηκε το 2013 και όχι νωρίτερα;
Γιατί δεν δίνεται στην δημοσιότητα η απόφαση του δικαστηρίου επί της οποίας έκανε έφεση ο κ Δρούτσας;
Γιατί όλα αυτά τα χρόνια ο δήμος δεν προσπάθησε να διαφυλάξει την περιουσία του ή να την εκμεταλλευτεί με κάποιο τρόπο έτσι ώστε να καλύψει μέρος του χρέους του. Γιατί επέτρεψε να λεηλατηθεί;
Παρακαλούμε για την αξιοποίηση των στοιχείων μας από την ίδια την διοίκηση του δήμου με σκοπό να λυθούν οι απορίες των δημοτών και να μην επικρατεί καμία περιρρέουσα ατμόσφαιρα.