Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ το έργο του ΠΕΣΥΔΑΠ: «Προστατεύοντας το Όρος Αιγάλεω»
Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και οι Δήμοι μέλη του έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το φυσικό περιβάλλον και ιδιαίτερα για το Όρος Αιγάλεω, του οποίου η αναβάθμιση αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρόταση για χρηματοδότηση του έργου: «Προστατεύοντας το Όρος Αιγάλεω», που υπέβαλε ο ΠΕΣΥΔΑΠ στο Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ και η οποία εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή.
Η υλοποίηση του έργου εντάσσεται στη στρατηγική του ΠΕΣΥΔΑΠ, για την προστασία του Όρους Αιγάλεω. Μια στρατηγική που αγκαλιάζει πρωτοβουλίες, δράσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ειδικά των ΟΤΑ, με στόχο την ανακοπή της πορείας της ευρύτερης περιοχής προς τη μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική υποβάθμιση.
Αμέσως μετά την έγκριση της πρότασης ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης τόνισε ότι: «Αγωνιζόμαστε με όλα τα μέσα να αντιστρέψουμε την κακή περιβαλλοντική κατάσταση που επικρατεί στο Όρος Αιγάλεω. Το έργο αυτό, χωρίς να επιβαρύνει τους Δήμους – μέλη που ακουμπούν στο βουνό, τους προσφέρει σημαντικά εργαλεία πολιτικής για την αποτελεσματικότερη προστασία του. Συγχαρητήρια σε διοίκηση και εργαζόμενους για την καινοτόμο τους προσέγγιση».
Λίγα λόγια για το έργο
Έργο: Προστατεύοντας το Όρος Αιγάλεω
Σύμπραξη: Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και ΠΕΣΥΔΑΠ
Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο του μέτρου: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» του άξονα: «Καινοτόμες δράσεις» του χρηματοδοτικού προγράμματος: «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις»
Σκοπός του έργου: Η συμβολή στην προστασία και την αειφόρο διαχείριση του Όρους Αιγάλεω.
Μεθοδολογία: Καταγραφή (α) των οχλουσών δραστηριοτήτων, (β) των παράνομων χωματερών και (γ) της βιοποικιλότητας του Όρους Αιγάλεω.
Προσδοκώμενα αποτελέσματα: (α) Συγκέντρωση και επικοινωνία περιβαλλοντικής πληροφορίας μέσω ενός ψηφιακού αποθετηρίου για το Όρος Αιγάλεω που θα δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό. (β) Ευαισθητοποίηση των πολιτών για το μοναδικής αξίας από οικολογικής άποψης Όρος Αιγάλεω.