Παρέμβαση στη συζήτηση που έχει ανοίξει στο Χαϊδάρι για τα προβλήματα της πόλης και την πολιτική της δημοτικής αρχής έκανε ο επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Τσατσαμπάς, προβάλλοντας σε αντιδιαστολή την υποδειγματική, όπως αναδεικνύεται από το έργο του, πολιτική του Λάμπρου Μίχου.
Εξαιρετικός γνώστης της Αγίας Βαρβάρας ο κ. Τσατσαμπάς, καθώς τη ζει καθημερινά ως διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας δίνει με τη διεισδυτική ματιά του αυτοδιοικητικού στελέχους μια λιτή αλλά ταυτόχρονα αναλυτική περιγραφή των αλλαγών που έχουν συντελεστεί στην Αγία Βαρβάρα.
“Ο Δήμαρχος που άλλαξε τη μοίρα της πόλης του..!
Βγαίνοντας την Παρασκευή το μεσημέρι από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τη λήξη συνάντησης εργασίας με τους διευθυντές των σχολείων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, με πλησίασε ένας καθηγητής και μου είπε, επί λέξει: «Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, όσον αφορά τα σχολεία, είναι έτη φωτός μπροστά από άλλους Δήμους».
Λίγο πριν από αυτό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το Τμήμα Παιδείας του Δήμου έλαβε συγχαρητήρια από τους διευθυντές των σχολείων για την άψογη συνεργασία τους.
Αυτά τα δύο περιστατικά με ώθησαν να ξεπεράσω το δεοντολογικό εμπόδιο της υπηρεσιακής μου σχέσης με το Δήμο Αγίας Βαρβάρας και, ασκώντας την υποχρέωση της αυτοδιοικητικής μου ιδιότητας, αποφάσισα να δώσω δημόσια τον “ένοχο” του μεγαλόπνοου έργου, που πραγματοποιείται στη γείτονα πόλη.
Στο νότιο άκρο των Δυτικών προαστίων, στην πόλη της Αγίας Βαρβάρας, μια περιοχή που πριν κάποια χρόνια ήταν καθηλωμένη στα σοβαρά προβλήματά της, ένας άνθρωπος, προερχόμενος από τα σπλάχνα της, κατάφερε να την αναγεννήσει.
Ο Δήμαρχος Λάμπρος Μίχος, με το όραμά του, την αποφασιστικότητά του, και την αφοσίωσή του στις ανάγκες των συμπολιτών του, έχει γράψει και συνεχίζει να γράφει λαμπρή ιστορία.
Η πόλη που πριν κάποια χρόνια έπασχε, απο ανυπέρβλητες δυσκολίες, απο ανύπαρκτες υποδομές και χαμηλή ποιότητα ζωής, έχει αλλάξει ριζικά πρόσωπο και έχει εξελιχθεί σε αυτοδιοικητικό πρότυπο ανάπτυξης.
Η αλλαγή αυτή, ακόμη και από τους πιο αυστηρούς κριτές, πιστώνεται δικαίως στον Λάμπρο Μίχο, ένα παράδειγμα εμπνευσμένου Δημάρχου, που δεν περιορίζεται μόνο σε μια καλή διαχείριση, αλλά που οδηγεί ασυμβίβαστα την πόλη του σε συνεχή αναβάθμιση και πρόοδο.
Από την πρώτη ημέρα της θητείας του, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την οικοδόμηση μιας πόλης, που να εμπνέει αξιοπρέπεια και αισιοδοξία στους πολίτες της.
Με σχέδιο και πρόγραμμα οργάνωσε άμεσα τις υπηρεσίες του Δήμου, με πρώτες την καθαριότητα και τις υποδομές. ‘Εδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κοινωνικό έργο, στην παιδεία και στον πολιτισμό. Δημιούργησε καινοτόμες κοινωνικές δομές, αναβάθμισε τη σχολική στέγη, ίδρυσε πολιτιστικές σχολές, αναζωογόνησε το κέντρο της πόλης και τις γειτονιές, Το αποκορύφωμα αυτής της πορείας ήταν οι δύο σταθμοί μετρό που έφεραν την πόλη 10 λεπτά απο το κέντρο της Αθήνας και απο το Λιμάνι του Πειραιά.
Σε αυτή την συναρπαστική αλλά και απαιτητική συνάμα διαδρομή έχει αφιερώσει άτελειωτες ώρες συστηματικής δουλειάς και όσες φορές χρειάστηκε, τόλμησε να συγκρουστεί με το άδικο, με συμφέροντα και κακώς κείμενα, χωρίς να υπολογίζει προσωπικό και πολιτικό κόστος.
Οι κάτοικοι, που έχουν προηγούμενες παραστάσεις, στο ερώτημα «πώς θα ήταν τα πράγματα στην Αγία Βαρβάρα χωρίς τον Λάμπρο Δήμαρχο», στην απάντησή τους είναι απόλυτοι: χωρίς αυτόν, η πόλη θα είχε μείνει στα παλιά, παγιδευμένη στα σύνθετα και δυσεπίλυτα προβλήματά της.
Το διάστημα της απουσίας του από τον Δήμο τους δικαιώνει. Το πισωγύρισμα εκείνης της περιόδου έδειξε εμφατικά πόσο αναγκαία ήταν και είναι η παρουσία του Λάμπρου Μίχου στο τιμόνι του Δήμου.
Η επιστροφή του το 2020 αποτέλεσε το σημείο αναφοράς που εκτόξευσε την πόλη σε νέα επίπεδα αναβάθμισης αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αποτελεσματικότητά του. Όχι μόνο συνέχισε το σπουδαίο έργο του, αλλά το<τερμάτισε>. Μια περιληπτική παράθεση έργων, που βρίσκονται σε εξέλιξη και που μιλούν από μόνα τους το βεβαιώνει:
Έναρξη εργασιών πρότυπης Ακαδημίας Τεχνών στον πρώην εργοστασιακό χώρο της Βιοχρώμ έκτασης 40 στρεμμάτων.
Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημοσίου χώρου, συστήματα έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας – Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου.
Επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χωρών τους. Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακών υποδομών και δημοσίων κτιρίων.
Ηλεκτροκίνηση, ηλεκτροκίνητος εξοπλισμός στο Δήμο και σταθμοί φόρτισης. Ηλεκτρικά ποδήλατα για εύκολη μετακίνηση των πολιτών.
Αθλητικό Γήπεδο στα Ριμινίτικα – Κατασκευή υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων.
Κατασκευή πολυκέντρου κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη των αδυνάτων και των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. “Καφενείο” Γυναικών.
Ανάπλαση παιδικών χαρών – Αστική αναβάθμιση πεζοδρομίων και βελτίωση της προσβασιμότητας.
Ασφαλτοστρώσεις και αστική ανάπλαση οδών. Βιοκλιματική αστική ανάπλαση οδών.
Αλλαγή φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων σε όλη την έκταση του Δήμου. Βελτίωση οδικής ασφάλειας στο δίκτυο του Δήμου.
Η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, η κατασκευή υπαίθριου θεάτρου “Ι. Καμπανέλλη”, η κατασκευή γυμναστηρίου “Υγειούς Γήρανσης” και η επαναλειτουργία του “Πάνθεον” είναι οι αμέσως επόμενοι προετοιμασμένοι στόχοι.
Ο ίδιος, όταν αναφέρεται στα επιτεύγματα του Δήμου, το πρόσωπό του φωτίζεται όταν επισημαίνει ότι η Αγία Βαρβάρα απέκτησε πανεπιστημιακό παράρτημα του ΠΑ.ΔΑ και ότι στην Αγία Βαρβάρα για τα παιδιά της πόλης λειτουργούν ήδη δύο πειραματικά σχολεία, τα μοναδικά στη Δυτική Αθήνα, προσφέροντάς τους σημαντικά εκπαιδευτικά εφόδια για το μέλλον.
Πως όμως είναι δυνατό να γίνονται όλα αυτά τα υλικά και άυλα έργα σε έναν Δήμο με ελάχιστους οικονομικούς πόρους? Και όμως για τον Λάμπρο Μίχο το αδύνατο είναι δυνατό, κατόρθωσε για όλα τα έργα να πετύχει χρηματοδότηση μαμούθ από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση για τους δημότες.
Παράλληλα δίνοντας ο ίδιος πρώτος το παράδειγμα πέτυχε να εμπνεύσει τους συνεργάτες του στη διοίκηση, τους εργαζόμενους του Δήμου, τους δημόσιους λειτουργούς της πόλης, καθώς και μεγάλο αριθμό εθελοντών δημοτών να συμμετέχουν σε έναν διαρκή αγώνα υψηλών αυτοδιοικητικών απαιτήσεων και επιδόσεων για το καλό της πόλης και των πολιτών της.
Το μέγιστο όμως επίτευγμά του, το έργο των έργων που ξεπερνά όλα τα άλλα, είναι η αλλαγή της νοοτροπίας των κατοίκων, που πλέον αισθάνονται υπερήφανοι για τον τόπο τους. Είναι αυτή η άυλη αξία, που εμπνέει και κινητοποιεί τους ανθρώπους να οραματίζονται το μέλλον τους με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.
Γιατί ο Λάμπρος Μίχος πέτυχε να αλλάξει προς το καλύτερο όχι μόνο την πορεία της πόλης του, αλλά και την ψυχολογία των κατοίκων της!
Γιατί ο Λάμπρος Μίχος δεν είναι απλά ένας επιτυχημένος Δήμαρχος, είναι ένας οραματιστής Δήμαρχος. Είναι ο ηγέτης που άλλαξε τη μοίρα της “Αγίας Βαρβάρας”.”
Συμμετοχή και Παρέμβαση του Αντιδημάρχου καθώς και του Προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας στο ΠΕΣΟΠΠ για την Αντιπυρική Προστασία
Σημαντική ήταν η συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής της Αγίας Βαρβάρας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΣΟΠΠ) Δυτικής Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Απριλίου, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Βασίλη Λώλου.
Στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων της Δυτικής Αθήνας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς και εθελοντικές ομάδες, τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο, τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου, την εφαρμογή της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας και τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων.
Εκ μέρους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, παρέμβαση πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτης Περάκης, ο οποίος υπογράμμισε την κρισιμότητα του ρόλου της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τη σταθερή βούληση του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου για ενίσχυση των δράσεων πρόληψης και ετοιμότητας. Όπως ανέφερε, η γεωμορφολογία της πόλης και η ύπαρξη μεγάλων δασικών εκτάσεων στο τμήμα του όρους Αιγάλεω καθιστούν επιτακτική την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης.
Αναφερόμενος στον απολογισμό της χειμερινής περιόδου, τόνισε ότι ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού.
Σχετικά με την αντιπυρική προστασία, έκανε εκτενή αναφορά στη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης 10 μέτρων περιμετρικά του οικιστικού ιστού, ένα έργο που υλοποιήθηκε με επιτυχία υπό την επίβλεψη της Δασικής Υπηρεσίας και κατατάσσει τον Δήμο στους λίγους που προχώρησαν σε τέτοια παρέμβαση με απόλυτη συνέπεια.
Παράλληλα, επισημάνθηκε η προετοιμασία για την περίοδο υψηλού κινδύνου, με ενίσχυση του εξοπλισμού, πρόβλεψη για τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού και ενεργοποίηση της εθελοντικής ομάδας “Δήμητρα Ροντογιάννη”, η οποία δίνει διαρκώς το “παρών” σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Ο κ. Περάκης στάθηκε και στο θέμα της εφαρμογής της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές, εξηγώντας τις δυσκολίες στην επιτήρηση των εκτεταμένων χώρων πρασίνου, λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα.
Σε σχέση με τη σεισμική προετοιμασία, ενημέρωσε ότι έχει πραγματοποιηθεί πρωτοβάθμιος έλεγχος σε όλα τα δημοτικά κτίρια, με τη συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη καθαρισμού των ξερόκλαδων και εύφλεκτης ύλης, ιδιαίτερα στο κύριο δασικό όγκο του όρους Αιγάλεω. Ο Αντιδήμαρχος εστίασε στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, της παρατεταμένης ξηρασίας και της αφυδάτωσης των δέντρων, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο ανάφλεξης.
Απαντώντας σε παρατήρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για αυθαίρετο οικισμό με συχνές εστίες καύσης απορριμμάτων, ο κ. Περάκης διευκρίνισε ότι ο εν λόγω οικισμός ανήκει χωροταξικά στον Δήμο Κορυδαλλού, ωστόσο οι επιπτώσεις πλήττουν άμεσα τη γειτονική περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και το φυσικό της περιβάλλον. Ενημέρωσε ότι στην περιοχή έχει τοποθετηθεί σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης με ψεκαστήρες, που συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας του εδάφους την πτώση της θερμοκρασίας μειώνοντας την πιθανότητα πιθανής ανάφλεξης.
Τον Δήμο εκπροσώπησαν επίσης ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Κατηφεδένιος, καθώς και η κα Βασιλική Φίλη, ως εκπρόσωπος της Δημοτικής εθελοντικής ομάδας “Δήμητρα Ροντογιάννη”.
Επίσκεψη στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία Βαρβάρα, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, πραγματοποίησε σήμερα (14.04.2025) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνοντας στον χώρο συνομίλησε με τους νέους, περίπου 70 στον αριθμό από 16 χώρες, και εξήρε τον ρόλο του Οικοτροφείου.
Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεσμεύτηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη του Οικοτροφείου αλλά και τη δημιουργία άλλων αντίστοιχων δομών.
Σύμφωνα με την Αποστολική Διακονία παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην πάροδο των ετών «το θεολογικό οικοτροφείο συνέχισε τη λειτουργία του και τη προσφορά του στην Εκκλησία.
Δεκάδες Επίσκοποι και Καθηγητές Πανεπιστημίων, εκατοντάδες Αρχιμανδρίτες, Πρωτοπρεσβύτεροι και λαϊκοί θεολόγοι συγκαταλέγονται στον κατάλογο των οικότροφων.
Ακόμα εκατοντάδες ομόδοξοι και ετερόδοξοι αδελφοί μας, οι οποίοι σήμερα κατέχουν μεγάλες θέσεις στην Εκκλησία και πολιτεία της πατρίδας τους έζησαν και σπούδασαν τα θεολογικά γράμματα στο οικοτροφείο».
Από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία Βαρβάρα / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, χάρισε πολλά ενδιαφέροντα στιγμιότυπα, ένα από αυτά, καταγράφηκε την ώρα που έβγαινε από το κτίριο.
O πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε σε όλους «καλό Πάσχα», ενώ φωτογραφήθηκε με αρκετούς νέους. Προτού φύγει ζήτησε να δει τα παιδιά από την Ουκρανία. Τρεις νέοι εμφανίστηκαν, συστήθηκαν με τον πρωθυπουργό, με τον κ. Μητσοτάκη στο τέλος να τους λέει «εύχομαι σύντομα να τελειώσει αυτή η τραγωδία».
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος / Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Αμέσως μετά, προχωρώντας προς την έξοδο της εγκατάστασης για να συναντήσει πολίτες σε καφέ της Αγίας Βαρβάρας, ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε το σκυλί της ΕΛ.ΑΣ, τη Λάρα και είχε μαζί της θερμό χαιρετισμό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Οικοτροφείο / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
Στη συνέχεια έτυχε υποδοχής με χειροκροτήματα σε κοντινό καφέ, όπου φωτογραφήθηκε και συνομίλησε με πολλούς κατοίκους. Εκεί ευχήθηκε σε όλους «Καλό Πάσχα», ενώ εξήγησε ότι δεν ήρθε για να απευθύνει ομιλία, ωστόσο είπε: «Να θυμάστε ότι τα καλύτερα έρχονται».
Σε άλλο σημείο της παρουσίας του εκεί, ακούστηκε μια γυναίκα να «Μητσοτάκη είσαι κούκλος από κοντά», με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν.
Ο πρωθυπουργός έβγαλε selfies με πολίτες τις Αγίας Βαρβάρας / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSIΕικόνες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Φοιτητικό Οικοτροφείο στην Αγία Βαρβάρα / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Σε άλλο σημείο της παρουσίας του εκεί, ακούστηκε μια γυναίκα να «Μητσοτάκη είσαι κούκλος από κοντά», με τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν.
Όπως όλοι ξέρουμε, ο Δήμος Χαϊδαρίου είναι ίσως ο μοναδικός Δήμος στη χώρα που, τέτοια εποχή, δεν έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2025, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις υπηρεσίες, τις υποχρεώσεις και την καθημερινότητα της πόλης.
Και αφού πέρασαν τέσσερις μήνες καθυστερήσεων και αδιέξοδων διεργασιών, μας έρχεται νυχτιάτικα το Σάββατο 12 Απριλίου η εισήγηση για ψήφιση προϋπολογισμού σε ειδική συνεδρίαση… σε τρεις μέρες! Καμία ενημέρωση, καμία κουβέντα, καμία συνεργασία με τις παρατάξεις και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Και, όπως δυστυχώς φοβόμασταν, η λύση που φέρνουν είναι… νέο δάνειο.
Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών: «Όπως προκύπτει αναλυτικά από την εισηγητική έκθεση και από το αρνητικό ποσό του Αποθεματικού, ο προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός, καθότι τα έσοδα και οι δαπάνες δεν είναι ισοσκελισμένα, αφού τα έσοδα του Δήμου για το έτος 2025 ανέρχονται στο ποσό των 59.039.666,50€ και οι δαπάνες στο ποσό των 62.588.691,76€. Το ποσό που απαιτείται για την ισοσκέλιση ανέρχεται στα 3.549.025,26€. Προτείνεται η υποβολή αίτησης λήψης δανείου για την κάλυψη αυτού του ποσού.»
Χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να καταλήξουν σε κάτι που μάλλον είχαν αποφασίσει από την αρχή. Ένα ακόμα βάρος, μια ακόμα υποθήκη για το μέλλον του Δήμου. Κι αν φέτος χρειάζονται 3,5 εκατομμύρια ευρώ, του χρόνου τι θα γίνει; Θα πάρουμε κι άλλο δάνειο; Θα φορτώσουμε κι άλλα βάρη στους δημότες;
Όλα αυτά φυσικά γίνονται στα κρυφά. Χωρίς κουβέντα, χωρίς συζήτηση, χωρίς σεβασμό στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις παρατάξεις.
Ξέρουμε καλά το παραμύθι που θα ακολουθήσει. Η Δημοτική Αρχή θα παίξει ξανά το ίδιο μονότονο αφήγημα των ευθυνών όλων, πλην του ΚΚΕ. Είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε συμμετάσχει, στη διοίκηση αυτού του πολύπαθου Δήμου.
Καλή η «καραμέλα» όταν έχεις βήχα. Αλλά όταν διοικείς, χωρίς σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό και με μοναδική λύση τα δανεικά, το μόνο που καταφέρνεις είναι να φορτώνεις νέα βάρη στις πλάτες των δημοτών.
Σε αυτή την κατρακύλα δεν είμαστε ούτε συμμέτοχοι, ούτε συνένοχοι. Ούτε μπορούμε, ούτε θέλουμε να τη νομιμοποιήσουμε.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για σύναψη δανείου ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Καταγγέλλουμε την πλήρη απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου σε αυτή τη διαδικασία.
Δηλώνουμε ότι για όλους αυτούς τους λόγους δεν θα παραστούμε στη συνεδρίαση ψήφισης του προϋπολογισμού.
Το Χαϊδάρι δεν αξίζει τέτοιες πρακτικές. Αξίζει υπευθυνότητα, σχέδιο και βιώσιμες λύσεις, όχι δανεικά και αποφάσεις που φορτώνουν το μέλλον μας με νέα βάρη.
Βασίλης Τσίτσος Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Χαϊδάρι για Όλους»