Αν κάποιοι πιστεύουν πως το άνοιγμα της Ελευθερίου Βενιζέλου ήταν το τέλος της ταλαιπωρίας τους, μάλλον απατώνται οικτρά!
6 χρόνια απομόνωσης της Αγίας Βαρβάρας δεν ήταν λίγα, αλλά οι εικόνες που ήδη συναντάμε στην πόλη είναι δυστυχώς μόνο η αρχή ενός νέου πολύχρονου δράματος.
Διπλοπαρκαρίσματα, ταλαιπωρία των πολιτών με κατάληψη των πεζοδρομίων, κίνηση στους δρόμους, είναι καταστάσεις που ήδη συμβαίνουν και θα πολλαπλασιαστούν με το άνοιγμα του νέου σταθμού του ΜΕΤΡΟ στην πόλη της Αγίας Βαρβάρας αλλά και στον γειτονικό δήμο που συνδέει το άνοιγμα του κεντρικού δρόμου της Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο Δήμος Κορυδαλλού θα υποδεχτεί και αυτός τον δικό του σταθμό και όλα τα αυτοκίνητα προφανώς θα εγκλωβιστούν κάπου στην μέση αλλά και στις κεντρικές αρτηρίες και των δύο περιοχών.
Γιατί καλό είναι να δείχνεις την ικανοποίηση σου στο άνοιγμα ενός μεγάλου έργου , αλλά αυτό θα πρέπει να έχει και τις κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας για τις ήδη υπάρχουσες δομές, που κάποιοι κατά το παρελθόν είχαν προβλέψει αλλά κάποιοι άλλοι σήμερα δεν δέχονται να περιφράξουν τα νέο δεδομένα με τις λύσεις που έχουν δοθεί πριν από χρόνια.
Υπάρχει πρόβλεψη και μελέτες για την δημιουργία χώρων στάθμευσης γύρω από το νέο ΜΕΤΡΟ
Ο τίτλος μας δεν λέει κάτι καινούριο, ούτε κάτι που βρίσκεται γραμμένο σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Όταν η Αττικό ΜΕΤΡΟ ανοίγει έναν νέο σταθμό το πρώτο που συζητείτε μέσα από τα Δημοτικά Συμβούλια των πόλεων που θα τον φιλοξενήσουν είναι το που θα παρκάρουν τα αυτοκίνητα των πολιτών που το επιλέγουν για τις διαδρομές τους.
Ένα νέο οικοδόμημα άλλωστε, πάντα καταλαμβάνει χώρο από τον υπαρκτό κάθε δήμου, οπότε τα περιθώρια για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα στενεύουν.
Όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την έλευση σταθμού ΜΕΤΡΟ στον δήμο μας ξεκίνησαν και ανάλογες συζητήσεις. Επί Δημαρχίας Λάμπρου Μίχου μάλιστα είχαν υπογραφεί και υλοποιηθεί οί μελέτες και είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις χώρων για την δημιουργία υπόγειου παρκινγκ πίσω από το σημερινό Δημαρχείο. 2 οικογένειες ξεσπιτώθηκαν και μία επιχείρηση γνωστή στους περισσότερους μέχρι σήμερα (πρατήριο καυσίμων) έκλεισε.
Ο πρώην δήμαρχος για να γίνουν όλα έτσι όπως πρέπει σήμερα επωμίστηκε το πολιτικό κόστος για την εξυπηρέτηση των περίοικων , έχοντας εγκρίνει και την κατάλληλη κυκλοφοριακή μελέτη.
Το υπόγειο παρκινγκ στον υπέργειο χώρο του θα ήταν γεμάτο πράσινο και η Αττικό ΜΕΤΡΟ είχε δεσμευτεί για την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος αφού τα χρήματα για τις αποζημιώσεις των κατόχων γης θα έρχονταν από το Πράσινό Ταμείο. Κατά την έλευση του Υπουργού και του διευθύνοντα συμβούλου του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας κατά το άνοιγμα της Ελευθερίου Βενιζέλου όλα τα παραπάνω ξεχάστηκαν . Ακόμα και τα χρήματα των απαλλοτριώσεων τα οποία είναι κατοχυρωμένα μέσα από δικαστικές αποφάσεις.
Λ. Μίχος: Παραπέμπουν αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, Περιφέρειας και Δικαστηρίων
Μιλώντας με τον πρώην Δήμαρχο της πόλης τον κ. Λάμπρο Μίχο μας διαβεβαίωσε πώς οι αποφάσεις για τις απαλλοτριώσεις έχουν εγκριθεί από το 2011, πως υπάρχουν έτοιμες μελέτες και οι αποφάσεις για την δημιουργία χώρου σταθμεύσεις έχουν εγκριθεί μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και την Περιφέρεια.
Ο ίδιος ήταν από τους πρώτους εισηγητές της δημιουργίας χώρων στάθμευσης στην Αγία Μαρίνα και στον Κεραμικό, έργα που έχουν λύσει το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα των γύρω περιοχών. Φανερά εκνευρισμένος εξέφρασε την απορία του στο κάλεσμα μας για το πώς ο Δήμαρχος και ο Διευθύνων σύμβουλος της Αττικό ΜΕΤΡΟ μέσα από δηλώσεις τους μίλησαν για εκπτώσεις στους χώρους στάθμευσης στο παρκινγκ του ΜΕΤΡΟ της Αγίας Μαρίνας όταν ο Δήμος μας έχει όλες τις κατάλληλες μελέτες για να προχωρήσει στην δημιουργία του δικού της χώρου στάθμευσης.
«Υπάρχουν διαβεβαιώσεις από Υπουργούς, έτοιμες μελέτες που πλήρωσαν οι πολίτες της πόλης μας. Μελέτες που θα έδιναν πραγματική δουλειά στους εμπόρους της πόλης μας και θα διευκόλυναν τους περίοικους. Πώς ένας διευθύνων Σύμβουλος σήμερα και ο Δήμαρχος της πόλης αγνοούν αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, εισηγήσεις Υπουργών και δεσμεύσεις Περιφερειακών Συμβουλίων. Υπάρχουν προφορικές δεσμεύσεις της Αττικό ΜΕΤΡΟ ακόμα και δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους πολίτες της πόλης μας για τους χώρους γης που άφησαν στα χέρια της σημερινής διοίκησης προς εκμετάλλευση για το γενικό καλό της πόλης από το 2011. Κανείς από αυτούς δεν έχει πάρει σήμερα τα χρήματα του. Χρήματα που έχουν εγκριθεί από το Πράσινό Ταμείο. Πώς μπορούν να μιλούν κάποιοι σήμερα για βιώσιμη Αστική Κινητικότητα μέσω εκπτώσεων σε γειτονικούς σταθμούς όταν οδηγούν μια ολόκληρη πόλη σε ασφυξία»
Οι περισσότερες αποφάσεις βρίσκονται σήμερα στην διάθεση της εφημερίδας μας και μέχρι στιγμής ο νυν δήμαρχος δεν έχει δώσει λύση για το κυκλοφοριακό φόρτο που θα επωμιστεί η πόλη μας τα επόμενα χρόνια. Ερωτήματα σαν αυτά που θέτει ο πρώην δήμαρχος της πόλης κρίνονται αμείλικτα και ζητούν άμεσες απαντήσεις από τον σημερινό Δήμαρχο. Απαντήσεις που δεν πρέπει πλέον να δοθούν στα λόγια αλλά στην πράξη. Οι μελέτες υπάρχουν, γιατί όμως δεν προχωρούν;
