Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή του Λάμπρου Μίχου δείχνει την ευαισθησία και την συμπαράστασή της στους πιο αδύναμους, οικονομικά, συμπολίτες μας.
Αυτή τη φορά και ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, που ξεκινάει, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” διοργανώνει συγκέντρωση σχολικών ειδών για τις ανάγκες των μαθητών, οικονομικά αδύναμων οικογενειών, της πόλης μας.
Τα είδη θα συγκεντρωθούν το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο Αριστομένους 8, από τις 10 το πρωί έως και τις 14:00 το μεσημέρι.
Ακολουθεί το αναλυτικό δελτίο τύπου του Δήμου:
Όλη η Αττική, μια αγκαλιά για τα παιδιά που έχουν ανάγκη
O Δήμος μας σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» σας καλούμε, να προσφέρετε σχολικά είδη για τις ανάγκες των μαθητών, οικονομικά αδύναμων οικογενειών, της πόλης μας, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου από 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. στο Δημαρχείο, Αριστομένους 8, (Σταθμός Μετρό Αγία Βαρβάρα , πλατεία Αγίας Ελεούσας ).
Τα σχολικά είδη που θα συγκεντρωθούν, θα διανεμηθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών που τα έχουν ανάγκη.
Τα σχολικά είδη πρέπει να είναι καινούργια ή μεταχειρισμένα αλλά σε πολύ καλή κατάσταση, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά.
Μια εξαιρετική αποκριάτικη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», χτες, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 19.00, από το «Σχολείον Παράδοσης και Λαογραφίας» του Δήμου μας.
Θέμα της παράστασης ήταν «Της Αποκριάς και της Ειρήνης» όπου μέσα από τα αποκριάτικα δρώμενα και τους παραδοσιακούς χορούς της Αποκριάς, επικοινωνήθηκαν οικουμενικές πανανθρώπινες αξίες. Συμμετείχαν χορευτές από 4 έως 75 ετών που χάρισαν γέλιο και πολύ κέφι αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού που είχε κατακλύσει την αίθουσα.
Τα βλέμματα τράβηξαν ιδιαιτέρως οι μικροί χορευτές ηλικίας 4, 5 και 6 ετών που απέδωσαν τους χορούς με πολύ μεγάλη επιτυχία, πιστότητα και πειθαρχία, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της δουλειάς που γίνεται στα χορευτικά τμήματα του Σχολείου Παράδοσης.
Την έναρξη αλλά και την αποφώνηση της παράστασης έκανε ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος ο οποίος μίλησε για την παράδοση και τις αξίες που πηγάζουν από αυτήν, αξίες που περικλείουν το ανθρωπιστικό ιδανικό, δηλαδή αυτό που μπορεί να εμπνεύσει και να συγκινήσει, αυτό που εκφράζει ανθρωπιά. Κλείνοντας έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, ιδιαιτέρως στους «νεοσσούς» αλλά και τους «βετεράνους» που το παράδειγμά τους είναι οδηγός για τους νεότερους.
Την Καλλιτεχνική Επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Διευθυντής του «Σχολείου Παράδοσης και Λαογραφίας», Ηλίας Υφαντίδης.
Τα έργα στην Αγία Βαρβάρα γίνονται με υψηλή πιστότητά και συνεχή έλεγχο των τεχνικών υπηρεσιών για να τηρηθούν οι μελέτες, τα χρονοδιαγράμματα, τα πρωτόκολλα για τα οποία η αντιπολίτευση της διοίκησης Μίχου μπορεί να αδιαφορεί αλλά έχουν μεγάλη σημασία για την ποιότητα του έργου και του τι αποδίδεται στον λαό της Αγίας Βαρβάρας.
Αυτό υπογράμμισε ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής της Αγίας Βαρβάρας απαντώντας σε αιτιάσεις του Κων. Σαρόπουλου.
«Στα έργα δεν κάνει ο καθένας ό,τι θέλει» τόνισε ο κ. Μίχος «ούτε κινούμαστε περιστασιακά, τι θέλει εδώ ο φίλος του Σαρόπουλου θα το κάνουμε, τι ενοχλεί τον άλλον θα το διορθώσουμε.
»Και το λέω αυτό γιατί είπατε ότι υπήρχε σε έργο μόνο ένα φρεάτιο και επειδή πήγατε εσείς και το είδατε φτιάξαμε μετά άλλα τέσσερα. Έτσι γίνονται τα πράγματα; Είναι δυνατόν σε μια μέρα να σκάψαμε όλο το δίκτυο κάτω για να χωρέσουν άλλα τέσσερα φρεάτια; Κάποιος σας είπε ετοιμάζονται να φτιάξουν άλλα τέσσερα και πήγατε να δείξετε ότι έγιναν μετά από δικές σας ενέργειες. Τα οποία είναι σχεδιασμένα, έχουν πάρει έγκριση από την ΕΥΔΑΠ, έχουν γίνει οι απαραίτητες υποδομές.
«ΞΕΧΑΣΑΝ» ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ «Γιατί υπάρχουν και αστοχίες», είπε ο Λάμπρος Μίχος. «Το έργο λχ της Παλαιών Πατρών Γερμανού είχε μελέτη του 2008 πριν εγώ φύγω από τον δήμο και δημοπρατήθηκε το έργο με αυτή τη μελέτη, επί της θητείας όταν ήσασταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Και το βρήκαμε όταν ήρθαμε εδώ με 72% έκπτωση. Και φωνάξαμε τον εργολάβο και του είπαμε έλα να πάρεις το έργο. Και μας είπε όχι, δεν γίνεται έτσι με έκπτωση 72%, εγώ είχα συμφωνήσει να κάνω συμβάσεις. Καταλαβαίνετέ σημαίνει αυτό; Τα έχω πει αυτά δημοσίως και στα κανάλια και παντού. Και έρεπε να επαναδημοπρατήσουμε το έργο με κάποιες αλλαγές που επέβαλαν οι συνθήκες και ο χρόνος για να μην χάσουμε τα λεφτά».
ΕΡΓΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας ανέφερε στη συνέχεια ότι «υπήρξαν βέβαια και καθυστερήσεις. Το έργο το τρέξαμε αμέσως και στην Κολοκυθά και στην Κυκλάδων και στην Παπαφλέσσα και στη Κουντουριώτη και θα πάμε και σε άλλα πολύ γρήγορα
Μας κατηγορούσατε παραμονές εκλογών ότι ετοιμαζόμαστε να κάνουμε έργα για να δείξουμε έργο. Αλλά δεν κάναμε τίποτε προεκλογικά Την επομένη όμως αρχίσαμε και κάναμε έργο. Και τι έργα; Αυτά που προγραμματίσαμε με βάση το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και κάναμε πριν δημόσια διαβούλευση και στο διαδίκτυο και αυτοπρόσωπη και επανειλημμένες συζητήσεις και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν ξημέρωσε μια μέρα και είπα αυτό θα γίνει και το έκανα. Εδώ υπάρχουν σχέδια, εγκρίσεις από 50 οργανισμούς για να καταλήξουμε. Και δεσμευτήκαμε ενώπιον του κόσμου ότι αυτό το ΣΒΑΚ που κάναμε θα το εφαρμόσουμε».
ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ Όταν λέει λοιπόν ήπιας κυκλοφορίας το τι θα γίνει το καθορίζει ο νόμος, οι διατάξεις. Και λέει ο δρόμος θα είναι 3,5 μέτρα. Το πεζοδρόμιο τουλάχιστον το ένα θα έχει όδευση τυφλών και θα είναι τουλάχιστον 2,10 μέτρα. Και γιατί διαλέξαμε αυτούς τους δρόμους; Γιατί όλοι έλεγαν ότι υποχρεώνονταν να κυκλοφορούν στον δρόμο, γιατί υπήρχαν δεξιά αριστερά αυτοκίνητα που έκλειναν το χώρο. Και είπαμε σε αυτούς τους δρόμους που οδηγούν σε χώρους αθλητισμού, που υπάρχει το Σιντριβάνι, να μπορεί να πηγαίνει ο κόσμος. Και είπαμε ότι θα κάνουμε πόλη ανθρωποκεντρική. Και θα ψάξουμε μαζί να βρούμε χώρους για στάθμευση.