Γράφει ο Λυκούργος Χατζάκος
Η γελοία επιχειρηματολογία του Κρεμλίνου και των συμπαρομαρτούντων του, συνιστά χλευασμό στον ανθρώπινο πόνο και προς τα αθώα θύματα μεταξύ αμάχων!
Η επιχειρηματολογία, τόσο του Κρεμλίνου όσο και των υποστηρικτών του, θα ήταν εξαιρετικά διασκεδαστική, πέραν των ορίων της γελοιότητας, αν δεν υπήρχαν ρωσικά άρματα μάχης στα εδάφη της Ουκρανίας, αν δεν υπήρχαν χτυπήματα με πυραύλους Κρουζ, αν δε υπήρχαν εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια πρόσφυγες και βίαια εκτοπισμένοι άνθρωποι, αν δεν υπήρχαν νεκροί άμαχοι και παιδιά και αν μία Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα -όπως το Κίεβο- δεν βρισκόταν ενώπιον της αδηφάγου σιαγώνος των σιδηρόφρακτων μαύρων ορδών του δικτάτορα του Κρεμλίνου. Ακόμη, βέβαια, πιό θλιβερή είναι η επιχειρηματολογία των υποστηρικτών του Πούτιν στην χώρα μας. Αλλά, αν δει κανείς ποοιοί είναι εκείνοι που βρίσκονται στην πλευρά του καταλαβαίνει…
Εν πάση περιπτώσει, ας δούμε λίγο τα επιχειρήματα που αναπτύσσουν. Ισχυρίζονται οι αξιωματούχοι και οι υποστηρικτές του Κρεμλίνου ότι:
- Αν η Ουκρανία εντάσσονταν στο ΝΑΤΟ θα ολοκλήρωνε την πολιορκία της Ρωσίας.
Κι αυτό η Ρωσία (και οποιοσδήποτε άλλος στη θέση της) είναι αδύνατο να το επιτρέψει ανεξαρτήτως τιμήματος για κρίσιμους γεωπολιτικούς λόγους , δηλαδή για λόγους επιβίωσης.
Δηλαδή, κάθε χώρα που αισθάνεται ή αυτοχαρακτηρίζεται «πολιορκημένη» έχει δικαίωμα να επιτίθεται κατά το δοκούν σε όποια γειτονική της επιθυμεί και θεωρεί κίνδυνο. Δηλαδή αν αύριο η Τουρκία του κ. Ερντογάν αισθανθεί ότι ασφυκτιά στο Αιγαίο, δικαιούται να της επιτεθεί.
Όσο για αυτό το «για λόγους επιβίωσης», μάλλον, προς την Χιτλερική αντίληψη για τον «ζωτικό χώρο» παραπέμπει. Οπότε ας προσέχουν γιατί μπορεί να χαρακτηρισθούν νεοναζί και να υποβληθούν σε βίαιη αποναζιστικοποίηση.
- Με την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και λίγο πριν την πτώση του τείχους του Βερολίνου, είχαν δοθεί εγγυήσεις από το ΝΑΤΟ ότι, δεν θα έβαζε στην συμμαχία καμία από τις πρώην χώρες που την αποτελούσαν , ούτε τους δορυφόρους της, πράγμα που φυσικά το ΝΑΤΟ δεν τήρησε.
Κατ’ αρχάς, ας σημειώσουμε το γεγονός ότι το τείχος έπεσε πριν την διάλυση της ΕΣΣΔ, η οποία επήλθε με την απόφαση 142-Η/26ης Δεκεμβρίου 1991 του Ανωτάτου Σοβιέτ. Το Τείχος έπεσε την νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή της 10ης Νοεμβρίου 1989. Συνεπώς, ο συντάκτης του ανωτέρω αποσπάσματος κειμένου, μάλλον τελεί είτε σε άγνοια είτε σε σύγχυση σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα είτε σκοπίμως διαστρεβλώνει τα δεδομένα, γεγονός που σε κάθε περίπτωση, σαφώς μειώνει την αξιοπιστία του.
Αλλά, επί της ουσίας: πώς και από ποιόν χαρακτηρίζεται μία χώρα «δορυφόρος»; Και εν τέλει, το φαύλο παρελθόν καθορίζει το ιστορικό μέλλον ες αεί; Δεν έχει ένας λαός να αλλάξει επιλογές; Μόνο τα πτώματα παραμένουν ακίνητα –και προφανώς αυτό το γνωρίζει και επιχειρεί να επιτύχει ο Δεσπότης Πούτιν. Ρωτήθηκε ο Ουκρανικός λαός αν ήθελε να θεωρείται δορυφόρος της Ρωσίας; Μπορεί δηλαδή ο οποιοσδήποτε θεωρεί ότι έχει την δύναμη να το επιβάλει να χαρακτηρίζει ως δορυφόρο του κάποια άλλη κυρίαρχη χώρα; Και ας μου επιτραπεί η ερώτηση: τι υπονοεί ο συντάκτης με τον όρο «πρώην χώρες»; Το χρησιμοποιεί τυχαία ή πρόκειται απλώς, περί συντακτικού λάθους; (το σωστό θα ήταν από τις χώρες που αποτελούσαν την πρώην ΕΣΣΔ). Μήπως, όμως, παρασυρόμενος από την ίδια αλαζονεία, αποκαλύπτει και ο συντάκτης –όπως και το άλλο μπουμπούκι, ο Λουκασένκο-, τους μύχιους πόθους του δικτάτορα της Μόσχας;
![κιεβο2](https://www.newsberg.gr/images/Lykourgos/%CE%9F%CE%A5%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%91-%CE%9A%CE%99%CE%95%CE%92%CE%9F/%CE%BA%CE%B9%CE%B5%CE%B2%CE%BF2.jpg)
- Κάτι αντίστοιχο με την κρίση των πυραύλων στην Κούβα το 1962 τότε που ο κακός ήταν η Ρωσία που προσπάθησε να βάλει πυρηνικούς πυραύλους μια ανάσα από την Αμερική και παραλίγο να γίνει σκόνη όλος ο πλανήτης.
Ναι, υπήρξε σοβαρή κρίση τότε. Αλλά, οι ΗΠΑ δεν επιτέθηκαν στην Κούβα ούτε σε κανέναν άλλον. Η υπόθεση περιορίστηκε σε ένα bras de fer μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Σοβιετικής Ένωσης, με την τελευταία να υπαναχωρεί. Σημειωτέον ότι τότε τα Σοβιετικά πλοία με τους πυραύλους και τις πυρηνικές κεφαλές βρίσκονταν εν πλω προς την Κούβα. Τώρα, δεν είδαμε κανένα ΝΑΤΟικό κονβόϊ ή νηοπομπή να μεταφέρει πυρηνικά στην Ουκρανία.
![κιεβο4](https://www.newsberg.gr/images/Lykourgos/%CE%9F%CE%A5%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%91-%CE%9A%CE%99%CE%95%CE%92%CE%9F/%CE%BA%CE%B9%CE%B5%CE%B2%CE%BF4.jpg)
- Η Ρωσία το είχε κάνει σαφές ότι δεν θα ανεχθεί τώρα τέτοια κίνηση και στην Ουκρανία και με το δίκιο της.
Όμως το ΝΑΤΟ (λέγε με Αμερική) αδιαφόρησε και έφτασε στο παρά πέντε να βάλει την Ουκρανία στη συμμαχία , στηρίζοντας έναν ορκισμένο εχθρό της Ρωσίας πρώην κωμικό (τον νεοναζί Ζελένσκι) , ο οποίος σε δύο περιοχές τουλάχιστον της Ουκρανίας (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) που κατοικούνται αμιγώς από Ρώσους είχε κάνει τα μύρια όσα εγκλήματα κατά του άμαχου πληθυσμού για 8 χρόνια (ήδη έχουν επικηρυχθεί 5000 Ουκρανοί για εγκλήματα εναντίον αμάχων) με αποτέλεσμα οι επαρχίες αυτές να αυτονομηθούν και να ζητήσουν τη βοήθεια της μαμάς Ρωσίας.
Αντίστοιχες δηλώσεις με την αυτή σαφήνεια έχει κάνει και ο γείτονας Τούρκος Πρόεδρος και αρκετοί αξιωματούχοι της Άγκυρας. Φαντάζομαι και αυτούς υπερασπίζονται και δικαιώνουν όσοι ασπάζονται αυτή την επιχειρηματολογία.
Δηλαδή, αγαπητοί μου, κάθε κυρίαρχο κράτος δεν έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να επιλέγει τους συμμάχους του; Πρέπει να ερωτάται και να δίνει την άδειά του όποιος θεωρεί ότι έχει λόγο επ’ αυτού;
![κιεβο7](https://www.newsberg.gr/images/Lykourgos/%CE%9F%CE%A5%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%91-%CE%9A%CE%99%CE%95%CE%92%CE%9F/%CE%BA%CE%B9%CE%B5%CE%B2%CE%BF7.jpg)
- Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι είναι νεοναζί
Αγνοούν, ενώ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο παππούς του Εβραϊκής καταγωγής (!), νεοναζί Ζελένσκι ήταν ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης και έλαβε μέρος στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (σ.σ.: έτσι αποκαλείται ο Β΄ Π.Π.), ο πατέρας του αξιωματικός του Κόκκινου Στρατού, ενώ και ο ίδιος –επαναλαμβάνουμε, Εβραϊκής καταγωγής!- και το κόμμα του πήραν ποσοστό υπέρτερο του 70% στις εκλογές. Και βέβαια, δεν πήγαν «Αμερικανοί ετεροδημότες» να ψηφίσουν στις Ουκρανικές εκλογές.
Όσο για το επιχείρημα περί αποναζιστικοποίησης: το Νεοναζιστικό κόμμα στην Ουκρανία πήρε ποσοστό 2,5% των ψήφων. Αν οι Ουκρανοί ένας λαός των 44 εκμ. χαρακτηρίζονται ―από την ελάχιστη, αυτή μερίδα του πληθυσμού―, ως νεοναζί τότε τι πρέπει να γίνει σε χώρες, όπως π.χ. η δική μας που το νεοναζιστικό μόρφωμα έγινε κοινοβουλευτικό κόμμα ή στην Ισπανία που οι ακροδεξιοί του VOX παίρνουν μεγαλύτερα ποσοστά ή σε κάθε άλλη χώρα που υφίσταται παρουσία νεοναζί –γιατί σήμερα δεν υπάρχει σχεδόν καμία χώρα που δεν συναντά κανείς τέτοιου είδους ακραίες ομάδες.
- ο οποίος (σ.σ. ο Ζελένσκυ) σε δύο περιοχές τουλάχιστον της Ουκρανίας (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) που κατοικούνται αμιγώς από Ρώσους είχε κάνει τα μύρια όσα εγκλήματα κατά του άμαχου πληθυσμού για 8 χρόνια (ήδη έχουν επικηρυχθεί 5000 Ουκρανοί για εγκλήματα εναντίον αμάχων).
Ποιος τους έχει επικηρύξει αυτούς τους 8.000; Γιατί αν ο λόγος για τον Πούτιν, αυτός, μάλλον έχει επικηρύξει ολόκληρο τον πληθυσμό της Ουκρανίας –μην πω ολόκληρο τον πληθυσμό του δημοκρατικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των Ρώσων πολιτών που έχουν αντίθετες απόψεις από τις δικές του.
Όσο για τα εγκλήματα εις βάρος των Ρωσόφωνων πληθυσμών, θέλουν να μας πείσουν ότι η Μεγάλη Ρωσία των 160 εκατομμυρίων, μία εξαιρετικά ισχυρή δύναμη, Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δεν είχε άλλο μέσο να προστατεύσει τους πληθυσμούς αυτούς; Δεν μπορούσε να καταγγείλει στα Διεθνή δικαιοδοτικά όργανα την Ουκρανική κυβέρνηση και να πετύχει την καταδίκη της;
Αλλά, έστω ότι υποχρεώθηκε σε ένοπλη επέμβαση. Έχει Ρωσόφωνους πληθυσμούς στο Χάρκοβο, στο Κίεβο και τις άλλες περιοχές που επιτίθενται τα Ρωσικά στρατεύματα; Και τελικά, επί 8 χρόνια «έκλαιγε» και δεν μπορούσε να επέμβει και το αποφάσισε τώρα;
Και να μην αναφέρουμε τις έμμεσες, πλην σαφείς, απειλές του για τα πυρηνικά. Και μόνη η χρήση της λέξης από έναν ηγέτη τον κατατάσσει αυτομάτως στην συνομοταξία ηγετών όπως της Β. Κορέας.
![κιεβο5](https://www.newsberg.gr/images/Lykourgos/%CE%9F%CE%A5%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%91-%CE%9A%CE%99%CE%95%CE%92%CE%9F/%CE%BA%CE%B9%CE%B5%CE%B2%CE%BF5.jpg)
Τελικά, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι το ζήτημα δεν είναι άλλο παρά την δυνατότητα ενός κυρίαρχου κράτους να διαχειρίζεται αφ εαυτού του, τις διεθνείς του υποθέσεις, να επιλέγει εκείνο, τους συμμάχους του και τους Διεθνείς Οργανισμούς, στους οποίους θα καταστεί μέλος. Αυτό δεν αφορά κανέναν τρίτο, όσο και αν θεωρεί ότι θίγεται.
Είναι σίγουρο, πλέον ότι οι Ουκρανοί χάλασαν τον «περίπατο» του Ρώσου δικτάτορα (με κοινοβουλευτικό μανδύα, βέβαια, αλλά, δικτάτορα). Και μπορεί οι κυρώσεις από την πλευρά του Δημοκρατικού, Ελεύθερου κόσμου να απαιτούν βάθος χρόνου για να αποδώσουν καρπούς, όμως είναι βέβαιο ότι ο Ρωσικός λαός θα υποφέρει. Άδικα, ίσως, αλλά αυτό επέλεξε ο ηγέτης του.
Όπως φαίνεται, ο Πούτιν, ακόμη και αν κερδίσει όλες τις μάχες θα χάσει τον πόλεμο. Γιατί ο Ρωσικός λαός, ο λαός που ανέδειξε τον Ντοστογιέφσκυ, τον Τολστόϊ, τον Μπαρίσνικοφ, τον Νουρέγιεφ, την Μάγια Πλιτσέσκαγια, τον Μαγιακόφσκυ και τόσους άλλους, δεν συμμερίζεται τις βλέψεις του σημερινού δυνάστη του και σύντομα θα απαντήσει. Όσους και αν συλλάβουν οι πραιτοριανοί του Πούτιν οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου στην Αγία Πετρούπολη, την Μόσχα και τις άλλες πόλεις της Ρωσίας δεν πρόκειται να σταματήσουν.
![κιεβο8](https://www.newsberg.gr/images/Lykourgos/%CE%9F%CE%A5%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%91-%CE%9A%CE%99%CE%95%CE%92%CE%9F/%CE%BA%CE%B9%CE%B5%CE%B2%CE%BF8.jpg)
Το μόνο που θα επιτύχει με την εισβολή στην Ουκρανία, ο Ρώσος Πρόεδρος να αναβιώσει από την παλιά ΕΣΣΔ, είναι η περιπέτεια του Αφγανιστάν και τα δελτία πείνας.
Υ.Γ. Και για όσους «κλαίνε» γιατί η Meta και η Ε.Ε. απέκλεισαν την μετάδοση στο διαδίκτυο της μαύρης προπαγάνδας των φασιστοειδών του Κρεμλίνου, η απάντηση έρχεται από την Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας Επικοινωνιών, Τεχνολογίας Πληροφοριών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης η οποία έδωσε εντολή να μπλοκάρει μερικώς το Facebook στη Ρωσία.
πηγή: newsberg.gr
![](http://dikaiosinisimera.gr/wp-content/uploads/2020/11/TS_galliano-print-23X30.jpg)