Γράφει ο Αντ. Δεωνάς

Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε και το «έργο» της διοίκησης Ντηνιακού στο Χαϊδάρι,

«Η παράνομη χωματερή στο Νέο Θέατρο Χαϊδαρίου» δυστυχώς επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά. Ένα «βουνό» από διάφορα απόβλητα, «διακοσμεί» όχι μόνο την είσοδο του «Νέου Θεάτρου» αλλά, και την είσοδο του Στρατοπέδου Καραϊσκάκη.

Εδώ μιλάμε πλέον για ένα χώρο που έχει μετατραπεί σε μια παράνομη χωματερή, σε κοινή θέα και πρόσβαση, σχεδόν δίπλα από σπίτια και ουσιαστικά μέσα σε ένα πάρκο όπου το επισκέπτονται καθημερινά πολίτες με τα παιδιά τους αφού απέναντι σε λίγα μέτρα, βρίσκεται παιδική χαρά. Αυτό δείχνει, ότι ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου αδιαφορεί και «παίζει» με την υγεία των δημοτών και των μικρών παιδιών, αφού ως γνωστό, αυτές οι παράνομες χωματερές είναι εστίες μολύνσεων.

Όσο για τους καφέ κάδους βιοαποβλήτων, ουσιαστικά δίπλα από το γραφείο της Αντιδημάρχου καθαριότητας, η φωτογραφία τα λέει όλα! Ξεχειλισμένοι από σακούλες σκουπιδιών, δίνοντας το κακό παράδειγμα στους πολίτες, το πως να κάνουν ανακύκλωση τα βιοαπόβλητά τους.

Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο! Δεν σέβεται και δεν αξιοποιεί ο Δήμος Χαϊδαρίου, τις υποδομές που του παρέχει ο ΕΔΣΝΑ!

Δεν γνωρίζει η Αντιδήμαρχος ότι απαγορεύεται να ρίχνουμε σακούλες και πλαστικά στους καφέ κάδους;

Οι κάδοι βιοαποβλήτων βάση προγράμματος, πρέπει να είναι διασκορπισμένοι στη πόλη και όχι έξω από το γραφείο της Αντιδημάρχου. Μπορεί κάποιος υπεύθυνος να μας πει τι δουλειά έχουν εκεί και μάλιστα ξεχειλισμένοι με σακούλες απορριμμάτων;

Ο ΕΔΣΝΑ και η Περιφέρεια, γνωρίζουν τι μεταχείριση έχουν οι καφέ κάδοι που παραχώρησαν στο Δήμο Χαϊδαρίου;

Δηλαδή, αυτό που γίνεται με τα σκουπίδια και τα βιοαπόβλητα στο Χαϊδάρι, δεν έχει προηγούμενο σε άλλο Δήμο, τουλάχιστον στη Δυτική Αθήνα

Στις 23 Νοεμβρίου 2022 είχαμε δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο «Για άλλη μια φορά ο Δήμος Χαϊδαρίου παρανομεί και εγκληματεί κατά του περιβάλλοντος (PHOTOS)». Τότε, μετά το δημοσίευμα, την επόμενη μέρα, έτρεχε η δημοτική αρχή από τα ξημερώματα, βάζοντας τους υπαλλήλους να καθαρίσουν τον χώρο και να ρίξουν γαρμπίλι, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση επίσκεψης των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Και να φανταστεί κανείς, βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο που υποτίθεται τα κακώς κείμενα δεν πρέπει να υπάρχουν, η έστω να είναι κάπως μετριασμένα, ίσα να κρατηθούν τα προσχήματα. Φανταστείτε να μην ήταν προεκλογική περίοδος, που θα είχαν φτάσει τα σκουπίδια.

Πάντως υπεύθυνοι γι’ αυτό χάλι, όπως και να το κάνουμε, είναι ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και εδώ θα αναφέρουμε κάτι που  έχουμε ξανά αναφέρει: Δικαιολογίες του τύπου «τα πάμε εκεί για να τα μεταφορτώσουμε αργότερα για το ΧΥΤΑ» δεν υπάρχουν! Ο χώρος δεν έχει καμία αδειοδότηση και είναι παράνομο αυτό που γίνεται 100%!